המחאה הגדולה (פייסבוק): בום!! שכר הדירה במגמת ירידה, וזה קורה בחודש אוגוסט, בשיא העונה., בכל הארץ. הירידה בשכר דירה היא גם יחסית לחודש יולי, אבל…

בום!! שכר הדירה במגמת ירידה, וזה קורה בחודש אוגוסט, בשיא העונה., בכל הארץ. הירידה בשכר דירה היא גם יחסית לחודש יולי, אבל הירידה בשכר הדירה, ירידה חדה של 3.8%,…
לכתבה המלאה »




אורז מיליון אוצרות עם פרגיות – קרוטית

ארוחה חגיגית ויפהפייה בסדיר אחד – אורז בסמטי נהדר, רך רך ואחד אחד, עם פרגיות והמון הפתעות של שקדים, צימוקים, צנוברים ועוד. אל תבחרו על הקינמון הוא מוסיף ניחוח עדין…

למתכון או הכתבה המלאים »




המחאה הגדולה (פייסבוק): בדיון בכנס המשכנתאות של גלובס השתתפו שלוש מומחיות לשוק הדיור: נופר יעקב, ד''ר אפרת טולקובסקי וגלית בן נאים. והפלא? הציטו…

בדיון בכנס המשכנתאות של גלובס השתתפו שלוש מומחיות לשוק הדיור: נופר יעקב, ד''ר אפרת טולקובסקי וגלית בן נאים. והפלא? הציטוטים מהכנס כאילו נכתבו על ידי דף המחאה…
לכתבה המלאה »




המחאה הגדולה (פייסבוק): העזיבה מישראל מתגברת משנה לשנה, והעוזבים הם דווקא האוכלוסיות החזקות, ויש לזה פעולות שלילית כפולה על מחירי הדירות: גם עודפי ההיצע מתגברים, ומצד שני אלה…

העזיבה מישראל מתגברת משנה לשנה, והעוזבים הם דווקא האוכלוסיות החזקות, ויש לזה שימוש שלילית כפולה על מחירי הדירות: גם עודפי ההיצע מתגברים, ומצד שני אלה… | עַל יְדֵי…

לכתבה המלאה »




המחאה הגדולה (פייסבוק): "הורדת הריבית מתרחקת" למעשה, הסיכוי האמיתי הוא שהריבית בישראל תמשיך לעלות, ובכלל זה הדירוג האשראי בדרך להורדת דירוג…

"הורדת הריבית מתרחקת" למעשה, הסיכוי האמיתי הוא שהריבית בישראל ממשיך לעלות, ובכלל זה הדירוג האשראי בדרך הורדת דירוג נוסף של ישראל, מה שיביא את הדירוג האשראי של…
לכתבה המלאה »




פאי פילו תפוחים מקורמלים וגבינת תבור


במימון משק צוריאל

פאי פילו עם תפוחים מקורמלים וגבינת תבור של משק צוריאל 🥧🐐🍏

רציתי לעשות פאי שיתאים לחג אבל גם יגוון איכשהו את הסגנון הרגיל – זה מה שיצא!
פאי שכולו קודם כל על טהרת הקראנצ׳יות המדהימה של בצק פילו, עם תפוחים מקורמלים חגיגיים ותוספת של גבינת תבור למילוי שפשוט מחברת את הכל לביס עסיסי וטעים 😍

גבינת תבור של משק צוריאל היא גבינה רכה מושלמת למאפים, מלוחים ומתוקים, ובכללי היא גבינה ממש זורמת. תערבבו אותה עם מרכיבים אחרים, תוספי טעם ותבלינים והיא תזרום איתכם.
כאן בפאי היא מוסיפה לי מרקם למילוי שהתפוחים לא יכלו להוסיף אבל לא הפריעה לטעם המקורמל שלהם!

מה צריך לפאי?
תבנית אפייה כלשהי מרופדת בנייר אפייה (השתמשתי בקפיצית 25 סמ)
חבילת בצק פילו
חצי חבילת גבינת תבור
לתפוחים המקורמלים:
קוביות תפוחים ירוקים מ-4-5 תפוחים
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה
חצי כפית קינמון
לחמאה המומסת המתוקה:
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם סוכר לבן
חצי כפית קינמון
2 כפות דבש – לא חובה (שימו לב שהדבש לא יתחבר עם החמאה ותצטרכו לחמם הכל בסיר על הכיריים, מה שיצור מעין רוטב קרמל כזה. זה חמוד אבל לא חובה אם לא בא לכם התעסקות)

איך מכינים?
1. במחבת מקרמלים את התפוחעם עם הסוכר חמאה וקינמון עד הזהבה מלאה. שמים בצד.
2. ⁠מכינים את החמאה למריחה/קרמל אם שמתם דבש.
3. ⁠פותחים 4-5 דפי פילו ומורחים ביניהם שכבה של החמאה למריחה ומסדרים בשכבות בתבנית האפייה מרופדת עם נייר אפייה.
4. ⁠מהשכבה הרביעית נמלא בתפוחים המקורמלים וגבינת תבור.
שימו לב שבסרטון הפרדתי את המילוי למספר שכבות אבל כנראה שעדיף לשים הכל בשכבה אחת. לבחירתכם.
5. מכסים בעוד 4-5 שכבות פילו ומקפלים את הקצוות של הבצק למרכז.
6. ⁠ניתן לקחת את אחד מדפי הפילו המרוחים ולקרוע אותו מעל הכל, מה שיצור שכבה קראנצ׳ית במיוחד לאחר האפייה. ניתן לזלף עוד מהחמאה/קרמל מלמעלה.
7. ⁠מפזרים מעט סוכר לבן מעל הכל ואופים בתנור על 180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שזהוב לגמרי.
8. ⁠מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר מלמעלה.
לצפייה ביוטיוב



המחאה הגדולה (פייסבוק): במשך שנים מפמפמי הנדל״ן יוצאים בהצהרות שקריות ומהונדסות ש״היהודים מחו״ל בדרך לעלות לארץ״, ומשקיעי הצעצוע מאמינים, ורצים…

במשך שנים מפמפמי הנדל״ן יוצאים בהצהרות שקריות ומהונדסות ש״היהודים מחו״ל בדרך לעלות לארץ״, ומשקיעי הצעצוע מאמינים, ורצים לנדל״ן כי הם בטוחים שתהיה להם ביצת זהב…
לכתבה המלאה »




תפריט נגישות