פודיק ביוטיוב: סופריטו עוף מהסרטים 0 תבלינים מקסימום טעם! 7 מצרכים בלבד מושלם לשבת קודש 😍❤️🍗🍆🥔



סופריטו עוף עם תפוחי אדמה וחצילים שמכינים בקלי קלות! 🍆🥔🍗
פיצוץ של טעמים בלי שום תבלינים למעט מלח פלפל!

מצרכים לסיר גדול:
12 שוקיים
4 תפוחי אדמה גדולים
1 חציל / חציל…

source

המחאה הגדולה (פייסבוק): Hehhe גם inyeauder ineriee לטera hh חדש בתקש בתקש בתקש בתקש לכת לכת לכת על hearyeah kierud u vieerye של ד uerude yee lehy. Heuphh hemeyye anaן, hyrea …

Hehhe גם inyeauder ineriee לטera hh חדש בתקש בתקש בתקש בתקש לכת לכת לכת על hearyeah kierud u vieerye של ד uerude yee lehy. Heuthh hemiyye כaן, heae שheure usue utue utue vutue על hemheh של של …
לכתבה המלאה »




מרק מיסו יפני


בואו נכין מרק מיסו!
מרק מהמטבח היפני שאולי ממחיש בצורה הכי טובה את העוצמה שיש באוממי.
הטעמים בו כל כך מעודנים ועדיין מאוד חזקים… זה נשמע שזה סותר אחד את השני אבל זה ממש ככה!

אין כמו מרק מיסו לפתיחת הארוחה והכנה של בלוטות הטעם שלנו למה שעובד לבוא!

אני מזכיר שיש הרבה סגנונות דאשי, לכן מומלץ לצפות בסרטון הקודם על דאשי, להבין מה זה ולהחליט איזה דאשי בא לכם להכין.
הוא יכול להיות דגי, יכול להיות כשר, יכול להיות טבעוני. תבחרו.

מה צריך?
ליטר דאשי כלשהו (אני עשיתי דאשי קומבו ובוניטו)
כף גדושה מחית מיסו (בעדיפות ללבן)
כף אצת ווקאמה
חצי חבילה עד חבילה של קוביות טופו, אני אוהב ״משי עמיד״
בצל לבן פרוס דק

איך מכינים?
1. פותחים את מחית המיסו במעט דאשי כדי להימנע מגושים. ניתן לעשות זאת בתוך מסננת קטנה שיכולה להיכנס לתוך הסיר וסוג של ״לנפות״ את המיסו פנימה לנוזל בעזרת הכף.
בסיום מוסיפים את שאר הדאשי.
2. מחממים לרתיחה עדינה עדינה, מוסיפים את אצת הווקאמה ואת הטופו ומחכים שהמרק יתחמם שוב.
*טיפ נסו להימנע מהרתחת המרק שלא יאבד חלק מהטעמים המעודנים שלו ושהטופו לא יתפרק במים*
3. מוסיפים בצל ירוק קצוץ דק (את החלק הלבן)
4. מגישים ונהנים!
לצפייה ביוטיוב



המחאה הגדולה (פייסבוק): Kee בדmerue useryeaphe | ד פmeruthecredhhe, kyee של 180 ש"ח מ mer kyer של 310,000 $, alh le youer מ 1.1 yeityoue le, ghier leaudy ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue ue u ene le

Kee בדmerue useryeaphe | דרום פרולרידה, בית של 180 מ"ר במחיר של 310,000$, שזה קצת יותר מ 1.1 מיליון שקל, והמחיר כולל את כל מכשירי החשמל הבסיסיים (מקרר, תנור, מיקרו, מכונת…

לכתבה המלאה »




מה זה דאשי ואוממי


מה זה דאשי (Dashi) ואיך הוא קשור לטעם החמישי אוממי? 🐟

בסרטון הזה אני מדבר על אחד מהמרכיבים החשובים במטבח היפני, על הסוגים השונים ואיך הדבר הפשוט הזה מכיל בתוכו ים של טעם!

*שימו לב שנאמר בסרטון להוציא את האצה מהמים כשהם רתחו אבל למעשה כדאי לא להגיע לרתיחה מלאה בשום שלב ולהוציא אותה לפני.

מתכון לדאשי Awase בסיסי:
ליטר מים
10 גרם קומבו
10 גרם שבבי בוניטו או שיטאקה.
*ניתן להחליף את השבבים באבקת דאשי

– משרים את הקומבו במים למשך כחצי שעה או אידיאלית@לילה שלם במקרר להוצאת הטעמים.
– מחממים ומביאים לסף רתיחה.
– מוציאים את הקומבו ומכבים את האש.
– מוסיפים את השבביפ וממתינים 3-5 דקות. יש שמחכים 30-60 שניות, זה תלוי בסוג השבבים וכמה חזק רוצים את הדאשי, כמו תה.
– אם משתמשים בפטריות שיטאקה כדאי להשרות אותן ביחד עם הקומבו.
– מסננים ומשתמשים בו תוך 1-2 ימים.

ניתן להכין דאשי מ:
1. רק אצת קומבו (20 גרם לליטר)
2. רק בוניטו (20 גרם לליטר)
3. רק שיטאקה (20 גרם לליטר)
4. רק ניבושי
5. שילוב של אחד או יותר מהמרכיבים מעל.
* כמובן שיש אינספור מתכוני דאשי ויחסים שונים אך זה הבסיסי שהכי קל לזכור.
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות