עוף עם אורז, בסגנון יווני, בסיר אחד – קרוטית

אורז רך שסופג את הטעמים של העוף והבצל המקורמל ובתוך האורז משובץ עוף שנותר עסיסי בזכות הבישול בסיר מכוסה כך שהאדים מרככים אותו והאורז ששומר עליו מסביב ומתחת שלא…

למתכון או הכתבה המלאים »




לכל מי שמאמין לשטיפת המחברת ש"חומר חזרו לשוק הנדל"ן"כדאי להסתכל על הגרף המצורף, שפורסם על ידי הלם"ס ביום חמי…

לכל מי שמאמין לשטיפת המחברת חזרת ש"הלקוחות שוק הנדל"ן", כדאי להסתכל על הגרף המצורף, פורסם על ידי הלמ"ס ביום חמישי. מגמת מכירת הדירות בשפל של העשור…
לכתבה המלאה »




הטכניון אבל על מותו של פרופ’ אמריטוס יהושע זק, ממייסדי הפקולטה לפיזיקה וחתן פרס ישראל בחקר הפיזיקה והכימיה

פרופ' זק, ניצול גטו וילנה הוביל פריצות דרך מדעיות ושתי תופעות בפיזיקה קרויות על שמו. היה תלמידו של…
לכתבה המלאה »




לוקח את המשכנתאות מתחילים לאט לאט להבין את העומק של הבור שנכנסו אליו. המשפחה הזאת לקחה הלוואה של 1.537 מיליון ש"ח במאי 202…

לוקח את המשכנתאות מתחילים לאט לאט להבין את העומק של הבור שנכנסו אליו. המשפחה הזאת לקחה הלוואה של 1.537 מיליון ש"ח במאי 2022, אבל חייבים היום לבנק 1.564 מיליון ש"ח. כלומר, הם…
לכתבה המלאה »




כפי שהוצג כאן אתמול הבלוף המהונדס של "התאוששות" הרכישות בנדל"ן (מוזמנים לקרא את הפוסט מאתמול), אז נתוני בנק ישראל מהיום…

כפי שהוצג כאן אתמול הבלוף המהונדס של "התאוששות" הרכישות בנדל"ן (מוזמנים לקרא את הפוסט מאתמול), אז נתוני בנק ישראל מהיום מוכיחים גם שאין שום "התאוששות" בשוק…
לכתבה המלאה »




קארי מדרס הודי


קארי מדרס הודי הוא קארי מתערובת קארי מאזור העיר מדרס בהודו על בסיס עגבניות.
קארי עשיר, עוצמתי וכבד עם נוכחות מאוד דומיננטית.

חלק 3 בספיישל שבוע הקארי

מה צריך לקארי?
כ-4 מנות
2-3 כפות חמאה מזוקקת/גהי או שמן ניטרלי לטיגון
500 גרם פרגית/חזה עוף/פרוסות בקר
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
3 כפות אבקת קארי מדרס/קארי אחר
כף פפריקה חריפה או פפריקה מתוקה או צ׳ילי קשמירי אם אתם מוצאים
כף רסק עגבניות
פחית/צנצנת של מחית עגבניות (פסאטה) או עגבניות מרוסקות
כפית מחית תמרינדי
כוס חלב קוקוס או מים

איך מכינים?
1. מחממים את החמאה/שמן במחבת וצורבים את העוף לקבלת צבע ומוציאים.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, אבקת הקארי והפפריקה ופותחים מעט בשומן.
3. מוסיפים את המחית העגבניות, התמרינדי וחלב הקוקוס, מערבבים עד שמעורבב ומצמצמים מעט.
4. טועמים ובודקים אם חסר מלח או משהו נוסף. הקארי צריך להיות חזק, טיפטיפה מתקתק וחמצמץ מהתמרינדי ופיקנטי אם אתם אוהבים.
5. מחזירים את העוף ומבשלים לעוד מספר דקות. אם אתם משתמשים בחזה עוף אז להשתדל לא לבשל יתר על המידה כדי שלא יצא יבש.
6. מגישים עם אורז/נאן הודי צ׳ילי אדום וכוסברה.
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות