המחאה הגדולה (פייסבוק): ראשית, כל הכבוד שדואגים לנפגעי ושורדי ה 7 באוקטובר ואין מצווה גדולה מזו. אבל מה שחשוב לענינו, שאם רוצים, תוך מספר ח…

ראשית, כל הכבוד שדואגים לנפגעי ושורדי ה 7 באוקטובר ואין מצווה גדולה מזו. אבל מה חשוב לענייננו, שאם רוצים, תוך מספר חודשים מקימים שכונות של מאות בתי קרקע. אז לא רק…
לכתבה המלאה »




תמצית וניל מאפס


איך מכינים תמצית וניל מאפס, אבל אחת באמת טובה?

לא כל תמציתיות הוניל דומות, יש כאלו מוניל אמיתי ויש המון מטעם וניל סינתטי. עכשיו נראה איך מכינים בבית אחת אמיתית מתרמילי וניל אמיתיים!

כל הרעיון בתמצית וניל ביתית היא לקחת וניל, לאו דווקא בדרגת איכות הכי גבוהה שאפשר למצוא (את אלא תשמרו לקינוחים) ולמצות ממנו כמה שיותר טעם. נעשה את זה ב-3 אמצעים: זמן, טמפ׳ ונוזל ההשריה.

זמן – המיצוי, כלומר הוצאת הטעם מהתרמיל אל הנוזל לוקחת זמן. ככל שנשרה את הוניל יותר זמן ככה נמצה ממנו יותר טעם וארומות.
טמפ׳ – בהמון מתכוני תמציות וניל ביתיות מדלגים על השלב הזה, ולמרות שאפשר לדלג אני בחרתי שלא (נו ברור למה…). בעזרת סוויד או אמבט מים אחרת נוכל לחמם את התמצית החדשה ובעזרת הטמפ׳ היציבה למצות טעם וארומות באופן טוב ויותר אבל גם מהיר יותר. גם נקבל יותר טעם וגם נוכל להרשות לעצמנו להשתמש בתמצית מהר יותר.
נוזל מיצוי – אלכוהול. אלכוהול הוא חומר ממצה טעמים נהדר. הוא גם ישמור לנו על התמצית פחות או יותר לנצח (מאשר מים) אבל גם יעיל יותר בהוצאת הטעמים והארומות מאשר מים. אפשר להשתמש בוודקה, רום, ויסקי. מה שבא לכם.

מה היחסים?
5-6 מקלות רזים (כ-15 גרם סה״כ)
כוס וודקה/אלכוהול אחר

מה הזמנים?
6-12 חודשים לפני השימוש

סוויד?
60 מעלות למשך 3 שעות
לצפייה ביוטיוב



המחאה הגדולה (פייסבוק): ״מהפכה בנתוני הלמ״ס״? לפי מקצוע שיש לנו עם מהנדסים והדעת בלמ״ס, לא ממש אפשר לסמוך עליהם שיעשו את מה שהם אומרים…

״מהפכה בנתוני הלמ״ס״? לפי מקצוע שיש לנו עם מהנדסים והדעת בלמ״ס, לא ממש אפשר לסמוך עליהם שיעשו את מה שהם אומרים. הלמ״ס תמיד מתקנים, ומייד מאזנים עם משהו אחר…
לכתבה המלאה »




המחאה הגדולה (פייסבוק): קחו משכנתא לפני 6 שנים של 900,000 שקל וחייבים כיום 816,175 שקל, ובינתיים החזרי המשכנתא שלהם עלו מאז תחילת ההחזרים בעוד…

קחו משכנתא לפני 6 שנים של 900,000 שקל וחייבים כיום 816,175 שקל, ובינתיים החזרי המשכנתא שלהם עלו מאז תחילת ההחזרים בעוד 1,800 ש"ח לחודש (המשתנה כל חמש שנים נתנה בראש, והוסיפה…
לכתבה המלאה »




קאראגה – עוף מטוגן יפני


העוף המטוגן המושלם?
קבלו קאראגה יפני – פרגית בתיבול של סויה ודברים טובים מטוגנת בעמילן כיפי ומתפצח!

ממש התלהבתם מהקאראגה שהראתי בטוקיו בטיול האחרון וביקשתם מתכון. אני לא מתיימר ישר לקפוץ ולומר שזה הקאראגה הטעים בעולם כי ביפן הכל יותר טעים, אבל זה בהחלט מתכון ממש ממש טוב!!

הרעיון הוא להשרות את העוף בעיסת מרינדה שידבקו אליו כל הטעמים של התבלינים ואז לצפות בכדוריות עמילן שמעניקות התפצחות מיוחדת מאוד.
אני ממליץ לחפש עמילן תפו״א אבל אם לא מצאתם גם קורנפלור זה בסדר.

מה צריך?
קילו קוביות פרגית בגודל ביס/ביס וחצי (עדיפות לעור ו/או עוף לולו)
כפית סוכר
כפית מלח
כפית שמן שומשום
2 כפות סויה
כפית ג׳ינג׳ר מגורד
קצת טוגראשי לפיקנטיות (לא חובה)
כפית MSG (לא חובה)
כף מיץ יוזו/ליים/לימון (לא חובה)
עמילן תפו״א/קורנפלור – לפי הצורך
שמן לטיגון עמוק
ספייסי מיו – מיונז יפני עם טוגראשי

איך מכינים?
1. מערבבים את קוביות הפרגית עם כל התבלינים וכף גדושה של עמילן. אמורה לצאת ״עיסה״ דקה שעוטפת את העוף.
2. מכסים וממתינים כחצי שעה (אפשר גם יותר אם בא לכם)
3. בקערה נפרדת, מערבבים ככוס עמילן (זאת לא כמות מדויקת, זה עבור הציפוי) עם מעט מים. מכיוון שמוסיפים כמות מים קטנה יחסית העמילן סופג אותו, מתקשה ובעת הערבוב נשבר והופך למעין כדוריות עמילן קטנות.
* שימו לב * אתם שולטים בכמות הכדוריות אז תוסיפו מים עד כמות מספקת. בעיני הקערה צריכה להכיל חצי כדוריות וחצי אבקת עמילן.
מומלץ לערבב עם היד (עם כפפה) או עם צ׳ופסטיק.
4. מחממים שמן עמוק ל-160 מעלות
5. מצפים היטב את העוף בציפוי העמילן ומכניסים בנגלות לשמן העמוק למשך כ1-2 דקות עד שזהוב קלות. מוציאים לנייר סופג או רשת. מטגנים את כל העוף.
6. מחממים את השמן ל-180 מעלות ומטגנים שנית את העוף למשל 1-2 דקות עד שזהוב וקריספי מאוד!
7. מגישים עם מיונז/מיונז יפני/ספייסי מיו וקצת פלח לימון.

תהנו!
לצפייה ביוטיוב



המחאה הגדולה (פייסבוק): דוגמה מצוינת לשיתוף פעולה של תקשורת עם אוהד דנוס והנדלניסטים הייתה בתוכנית חסכון ביום ראשון. אורי בן דב, מנכ"ל IBI הש…

דוגמה מצוינת לשיתוף פעולה של תקשורת עם אוהד דנוס והנדלניסטים הייתה בתוכנית חסכון ביום ראשון. אורי בן דב, מנכ"ל IBI השקעות, מנסה להסביר את הנדסת הסטטיסטית…
לכתבה המלאה »




תפריט נגישות