המחאה הגדולה (פייסבוק): ירידה של 25% במחירי עיסקאות של דירות שניה בתל אביב בחצי שנה. בדיוק ככה נראה גרף ההתרסקות של מחירי הדירות,…

ירידה של 25% במחירי עיסקאות של דירות שניה בתל אביב בחצי שנה. בדיוק ככה נראה גרף ההתרסקות של מחירי הדירות, ומגמת הירידה עקבית ומתמשכת והמצב הכלכלי…
לכתבה המלאה »




סלט מנגולד קצוץ טרי

סלט לימוני, חמצמץ ונפלא. כן מי ידע שמנגולד יכול

מה צריכים?
3-5 עלי מנגולד קצוצים דק דק דק (רק החלק הירוק)
צנון גדול מגורד בפומפיה (אפשר 2-3 צנוניות)
2 מלפפונים פריכים…

לכתבה המלאה »




מניפת תפוחי אדמה עם קציצות בשר ברוטב אדום – קרוטית

מנה יפהפייה, חגיגית וטעימה בטירוף שמכינים בקלות. אפשר להכין גם יום לפני ההגשה ולחמם בתנור לפני שמגישים.

אל תפספסו: מאות מתכוני בשר מעולים

מניפת תפוחי אדמה עם קציצות בשר ברוטב אדוםמניפת תפוחי אדמה עם קציצות בשר ברוטב אדום
מניפת תפוחי אדמה עם…

למתכון או הכתבה המלאים »




המחאה הגדולה (פייסבוק): שנתיים קשות עוברות על משקיעי הנדל״ן. זה התחיל בעליית הריבית שהפכה את המינוף לסלילי, זה המשיך עם ההבנה והפנמה שהתשואה ש…

שנתיים קשות עוברות על משקיעי הנדל״ן. זה התחיל בעליית הריבית שהפכה את המינוף לסלילי, זה המשיך עם ההבנה והפנמה שהתשואה לקבל על הדירה להשכרה ( 3% ברוטו) נמוכה…
לכתבה המלאה »




המחאה הגדולה (פייסבוק): המשך הסדרה של "בעלי בית לא מצליחים להשכיר את הדירה". סיפור המסגרת בכלל לא חשוב. היא שבעלי הבית מחפש שוכר,…

המשך הסדרה של "בעלי בית לא מצליחים להשכיר את הדירה שלהם". סיפור המסגרת בכלל לא חשוב. היא שבעלי הבית מחפש שוכר, והדירה ריקה כבר ארבעה חודשים, למרות שהשתמשו…
לכתבה המלאה »




בואו נכין ביצה טורקית


במימון משק צוריאל
ביצה טורקית – עלומה על לאבנה עיזים ושמן צ׳ילי אדום

כל מה שטוב בביצה עלומה ויותר!
צילמתי את המתכון הזה מזמן ואני רק נזכר איזה מגניב הוא היה שבא לי להכין שוב.
ביצה חצי רכה על מצע של לאבנה עיזים של המשק ושמן מתובל…. בא לי פשוט לקחת איזה לחם ולאכול ביחד, זה ביס נדיר.

מה צריך?
ביצים – כמה שרוצים.
סיר עם מים חמים (לא רותחים בהגזמה)
שלוק חומץ
כ-5 כפות שמן זית
שן שום כתושה
חצי כפית-כפית צ׳ילי גרוס
חצי כפית פפריקה אדומה לצבע
לאבנה עיזים משק צוריאל
מלח לסיום

איך מכינים?
* את הביצה העלומה ניתן להחליף בביצת עין.
1. טיפ לביצה עלומה: לשבור את הביצה לתוך מסננת קטנה ולתת לה לטפטף את הלבן הנוזלי יותר. ככה הביצה תצא נקיה ומסודרת יותר. את הביצה מעבירים לקערית קטנה.
2. ⁠מחממים סיר עם מים, מגיעים לסף רתיחה, בעבוע עדין. מוסיפים למים שלוק חומץ (כ-2 כפות).
3. ⁠מערבבים את המים למערבולת עדינה ובזהירות שופכים את הביצה למערבולת. הביצה תסתובב סביב עצמה ותיסגר לאט לאט. מומלץ להזיז את המים מדי פעם כדי שהביצה לא תידבק בטעות לתחתית.
4. ⁠לאחר כ-3-5 דקות בישול על הרתיחה העדינה נוציא אותה בעזרת כף מחוררת, הלבן צריך להיות יציב והחלמון עוד מעט נוזלי. מעבירים לקערה עם מים.
5. ⁠לוקחים מחבת ומוסיפים אליה את השמן, צ׳ילי, שום ופפריקה ומחממים קלות עד שהשום נהיה ארומטי ומעט מטוגן. מורידים מהאש.
6. מכינים צלחת הגשה, מורחים לאבנה עיזים, מניחים עליו את הביצה/ביצים ומוזגים מהשמן. ממליחים מעט ומגישים.
לצפייה ביוטיוב



המחאה הגדולה (פייסבוק): ירידה של 15% בשכר דירה. וזה בזמן שמהנדסי התודעה ומשקיעי הצעצוע קשקשו בתקשורת שאת העליות החדות בהחזרי המשכנתא שחטפו, הם כ…

ירידה של 15% בשכר דירה. וזה בזמן שמהנדסי התודעה ומשקיעי הצעצוע קשקשו בתקשורת שאת העליות החדות בהחזרי המשכנתא שחטפו, הם כביכול "יגלגלו על השוכרים". עד החזרי…
לכתבה המלאה »




תפריט נגישות