האופטימיות בשיחות בין ארה"ב ואיראן: מה המשמעות? חוקרי איראן וארה"ב במכון, סימה שיין ואלדד שביט, @EldadShavit , כותבים: סבב השיחות השלישי בין ארה"ב לאיראן הסתיים בשבת, והפעם בהשתתפות צוו…

לכתבה המלאה »




"כמו בוקס בבטן. איבדנו את הביטחון בשנייה. בן אדם שניסה לרצוח אותי מסתובב חופשי" שני המחבלים שהיו בני ה16 כשרצחו את ינאי ויסמן הי"ד, היום בני 25. אף אחד לא טרח לעדכן את אבי אביטל שנדקר ב…

לכתבה המלאה »



המחאה הגדולה (פייסבוק): יו -איי סואט, בוחן ים. Eaitye שחuteie ateם he ם ug geye yye enueh jake, hhe yeudeye לקmera לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם ineuthye. Re ק adhe …

יו -איי סואט, בוחן ים. Eaitye שחuteie ateם he ם ug geye yye enueh jake, hhe yeudeye לקmera לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם לעצמם ineuthye. Re ק athear ke ucue-aera inye hehyhy umercer שheryeeie …
לכתבה המלאה »




ראש ממשלת קטר מתייחס ל"קטרגייט": בנוגע לטענות שהיועצים של נתניהו מועסקים על ידי ממשלת קטר – החוזים שלנו הם עם חברת תקשורת אמריקנית והם חוזים גלויים ושקופים. מטרתם לפעול כנגד קמפיין התקשורת שהושת כנגד קטר בישראל וכדי להקל על התקשורת עם משפחות החטופים. @OmerShahar123

לכתבה המלאה »




מתנות דגים בקראסט פיסטוקים עם שעועית ירוקה ועגבניות  – קרוטית

כל כך יפה וחגיגי וכל כך טעים. אפשר להכין את הדגים ולשמור במקרר (אחרי אפייה)מ ורק לחמם כשרוצים להגיש ואפשר רק להניח הכל בתוך נייר האפייה (לשמור סגור במקרר) ולאפות…

למתכון או הכתבה המלאים »




עסקת המחבלים: אחרי ההשתקה הקול היהודי חושף את המחיר "המחיר" – יוזמה דיגיטלית חדשה מבית "הקול היהודי" מנגישה את כל הנתונים שהמדינה הייתה צריכה לספק: מידע על כל אחד מ737 מחבלים, מה ה…

לכתבה המלאה »



מתי כדאי להמליח סטייק?


מתי באמת כדאי להמליח סטייקים?

יש מגוון רחב של אסכולות בנושא וכל אחד חושב שהשיטה שלו היא השיטה הטובה ביותר (בכל זאת אנחנו ישראלים 💙)

בואו נראה מה המדע אומר ומה בכלל קורה במפגש בין המלח לבשר 💡

בדקות הראשונות קורה תהליך שנקרא ״אוסמוזה״, בו המלח גורם לבשר להגיר נוזלים החוצה.
הבעיה העיקרית עם הנוזלים האלו שהם מעטים את קצב התפתחות המייארד (השחמה/״קרמול״) על גבי הסטייק ועד שהוא קורה לרוב נקבל סטייק שהספיק להתייבש בגלל החום החזק של הבישול.
סתם חבל אם אפשר למנוע את זה.

אם נחכה מספיק זמן נשים לב שאותם נוזלים ממיסים את המלח שעל הסטייק ושמתחיל תהליך נוסף שנקרא ״דיפוזיה״, חדירת המלח חזרה לתוך הבשר.
המלח יתבל את הסטייק מבפנים אבל גם יגרום לחלבונים להתפרק בצורה כזו שבעת הבישול הם יתכווצו פחות ובכך יוציאו פחות מיצים.
כמו סקוץ׳ לכלים ספוג במים שכשלוחצים עליו הכל יוצא? אז הפוך!

שיטה מתקדמת לתיבול הבשר נקראת ״בריין יבש״ או ״Dry Brine”, כלומר המלחה יבשה.
מה שנעשה זה שנמליח את הסטייק (כ-1% ממשקלו, למדייקים), נניח אותו על גבי רשת ונכניס למקרר למשך 4-24 שעות כדי שגם הדיפוזיה תושלם אבל גם שהמעטפת החיצונית של הבשר תתייבש מעט ואז, להבדיל הבישול עם הנוזלים ממקודם, נקבל השחמה מהירה מאוד ועמוקה יותר.
כלומר גם יותר טעם, גם המלחה שווה וגם שמירה על יותר מיצים. זה win win win 🏅

לסיכום:
המלחה ומייד לבשל: טוב בעיקר לסטייקים דקים או אם אין זמן.
המלחה ואחרי 5-30 דקות להתחיל לבשל: לא מומלץ. להימנע.
המלחה ואחרי 60+ דקות לבשל: מעולה 👍🏼
המלחה, בריין יבש ואז לבשל: הכי טוב!! 🏆
לצפייה ביוטיוב



פודיק ביוטיוב: 10 מתכונים שווים ליום העצמאות 2025 שאתם חייבים להכניס לתפריט שלכם 🔥 מנגל / על האש, תוספת שווה



10 מתכונים שווים ליום העצמאות 2025 שאתם חייבים להכניס לתפריט שלכם 🔥 מנגל / על האש, תוספת שווה. למתכונים הרשומים כנסו לאתר שלי פודיק:
Https://www.Foodik.co.il

רשימת מתכונים לפי…

source

הזמרת פרסמה הופעה ב"חיפה, פלסטין" – יונה יהב תקף: "כל עוד אני ראש עיר, לא תופיעי בשום מסגרת עירונית" kannews.org/3GtOlrh @eran_singer (צילום: רשתות חברתיות)


לכתבה המלאה »




תפריט נגישות