המחאה הגדולה (פייסבוק): תגידו, מה נסגר עם לוקחי המשכנתאות שאין להם מושג על מה הם מתחייבים כאשר הם לוקחים משכנתא? עברו שלוש שנים בהן שילמו יות…

תגידו, מה נסגר עם לוקחי המשכנתאות שאין להם מושג על מה הם מתחייבים כאשר הם לוקחים משכנתא? עברו שלוש שנים בהם שילמו יותר מ 180 אלף שקל והמשכנתא שלהם ירדה רק ב 23 אלף …
לכתבה המלאה »




פודיק ביוטיוב: רוגלכים שוקולד / קרואסונים שוקולד כמו במאפיות מתכון מטורף תכינו בהול 🥐ותגיבו 😁👇



קרואסונים שוקולד בכמו במאפיות 🥐
או.. רוגלכים…איך אתם קוראים להם?
תרשמו לי בתגובה למטה 🫶👇

*כוס בנפח 240 מ”ל
מצרכים לתבנית קרואסונים 34X24:
500 גרם קמח לבן מנופה
1 כוס…

source

המחאה הגדולה (פייסבוק): אתמול הלמ"ס פרסם את נתוני המדדים החודשיים, והנה מסתבר שמחירי הדירות ירדו ב-0.1%. אבל זה בכלל לא העניין ולא צריך לעשות סי…

אתמול הלמ"ס פרסם את נתוני המדדים החודשיים, והנה מסתבר שמחירי הדירות ירדו ב 0.1%. אבל זה בכלל לא העניין ולא צריך לעשות סיפור מירידה מינורית במחירי הדירות. הסיפור הוא…
לכתבה המלאה »




המחאה הגדולה (פייסבוק): מתוך הכתבה: "בסרט הקולנוע "מכונת הכסף" ישנו רגע קצר המסביר בבירור איך התפתח משבר הסאב-פריים. מארק באום, המאמר נגד שוק…

מתוך הכתבה: "בסרט הקולנוע "מכונת הכסף" ישנו רגע קצר המסביר בבירור איך התפתח משבר הסאב-פריים. מארק באום, המאמר נגד שוק הדיור האמריקאי, נוסע דרומה כדי "להרגיש את השטח"…
לכתבה המלאה »




המחאה הגדולה (פייסבוק): 70 אלף דירות לא מכורות יש לקבלנים. שיאים חדשים של עודפי היצע נשברים מחודש לחודש ועדיין יש אנשים שמאמינים לספין השקרי ש…

70 אלף דירות לא מכורות יש לקבלנים. שיאים חדשים של עודפי היצע נשברים מחודש לחודש ועדיין יש אנשים שמאמינים לספין השקרי של ה"מחסור". הערה קטנה לכתב החצר הדר חורש, גם…
לכתבה המלאה »




המחאה הגדולה (פייסבוק): נגיד בנק ישראל כבר מדבר על נזקים בלתי הפיכים של מבצעי הונאת ה-10/90 של הקבלנים. אז לכל מי שחושב שכאן בדף מגזימים בנושא מ…

נגיד בנק ישראל כבר מדבר על נזקים בלתי הפיכים של מבצעי הונאת ה-10/90 של הקבלנים. אז לכל מי שחושב שכאן בדף מגזימים בנושא מבצעי ה 10/90 למיניהם, אז כנראה שנגיד בנק ישראל כבר…
לכתבה המלאה »




המחאה הגדולה (פייסבוק): בנק לאומי מפסיק את המימון לרכישת דירות במבצעי ה-10/90 של הקבלנים. הללויה!!. זה לא שבנק לאומי חלילה אכפת לו פתאום מהסכנה…

בנק לאומי מפסיק את המימון לרכישת דירות במבצעי ה-10/90 של הקבלנים. הללויה!!. זה לא שבנק לאומי חלילה אכפת לו פתאום מהסכנה הפיננסית של הקבלנים או קריסת משקי הבית או אפילו…
לכתבה המלאה »




פודיק ביוטיוב: קריספי נקניקייה – האחות של קריספי צ׳יקן אמאלה ואבאלה מתכון מטורף😍😍😍😍😍



קריספי נקניקייה
בשיתוף עם טירת צבי @tirat_zvi

המרכיבים:
1 חבילת נקניקיות טירת צבי
לבלילה היבשה: 1 כוס קמח
מעט פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כפית תבלין שווארמה
1 כפית גריל…

source

ריגטוני ראגו זנב שור


ריגטוני ראגו זנב שור

רוצים להרשים? תכינו את זה!
מנת פסטה שהיא גם טעימה גם מרשימה וגם מושקעת!!

למעשה מדובר ברוטב המבוסס על השילוש הקדוש עם חתיכות זנב שור, נתח פשוט נהדר לכאלו תבשילים. זהו נתח מפוצץ בטעם שמתרכך בצורה פנומנלית לאחר מספר שעות בישול. נוסף על הטעם זה נתח שמלא בקולגן שנמס לתוך הרוטב והופך לג׳לטין שנותן גוף מטורף לרוטב, כזה שנצמד לכל בלוטות הטעם בפעם ומשגע אותן.

כן. מבשלים את הרוטב הזה כ-3-4 שעות. אוכל טעים זה בסדר אבל אם רוצים אוכל מדהים צריך להשקיע. אז תשקיעו.

* טיפים להצלחה:
– אולי תרצו לצמצם מעט את הרוטב לאחר הטחינה אם הוא נראה דליל מדי אז קחו זאת בחשבון.
– את חתיכות הבשר המפורק כדאי להחזיר בסוף הבישול. בגלל שהן כל כך רכות הן עשויות להמשיך להתפרק בתוך הרוטב ואולי לא תרצו שזה יקרה.

מה צריך?
(הרוטב מספיק לכ-4-6 מנות גדולות, לא ספרתי)
קילו חתיכות זנב שור
2 בצלים קצוצים (בינוני/גדול)
גזר קצוץ באותה כמות כמו הבצל
סלרי קצוץ באותה כמות כמו הבצל
כף גדושה רסק עגבניות איטלקי טוב
שן שום גדולה דפוקה
1-2 כוסות יין אדום
ליטר ציר עוף/בקר/מים
עשבי תיבול: טימין/רוזמרין/עלי דפנה
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל שחור – טיפה בהתחלה ועוד רק בסוף הבישול אחרי הצמצום!
פרמזן אם רוצים – לא חובה בכלל
פסטה כמה שרוצים – (מנה זה כ125 גרם)

איך מכינים?
1. משמנים את חתיכות הבשר ומכניסים לתנור על מצב גריל, חום מקסימלי, למספר דקות עד שהוא שחום ופיתח מלא טעם. משני הצדדים.
2. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הירקות עד הזהבה קלה.
3. מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים קלות עד שמתחילים להריח את הרסק מתקרמל מעט.
4. מוסיפים את היין ומצמצמים אותו בחצי לפחות.
*שימו לב* זה שלב שקל לפספס אבל ממש כדאי לעשות אותו מכיוון שאם נשאר הרבה אלכוהול בתבשיל כשנוסיף את הבשר הוא עשוי לשבש את הטעם.
5. מוסיפים את עשבי התיבול, ציר/מים ואת הבשר. מרתיחים על הכיריים ומעבירים לתנור על 120 מעלות למשך 3-4 שעות, עד שהבשר מתפרק.
6. מוציאים את הבשר מהסיר וגם את עשבי התיבול, טוחנים את
הירקות ואם צריך לצמצם מעט אז לצמצם. מרקם הרוטב כדי להיראות ״רוטבי״ ולא ״מיימי״. במקביל מפרידים את הבשר מהעצמות.
7. מחזירים את הבשר המפורק לרוטב, מבשלים פסטה אל דנטה ומערבבים במחבת ביחד עם הרוטב וקצת מי פסטה עד קבלת רוטב יפה שעוטף את הפסטה.
8. בשלב הזה ניתן להוסיף פרמזן מגורדת ו/או לתקן תיבול עם מלח במידה וצריך.
9. מגישים ונהנים. זה הזמן לסיים את בקבוק היין שפתחתם 😉
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות