אגס רויאל (אגס בנדיקט עם סלמון)


אגס רויאל
עם בייגל ביצה עלומה סלמון מעושן מעולה של FOSSEN ורוטב הולנדייז בשיטת הכנה קלילה!

כוס קפה וכוס תפוזים ליד ואתם ישר בארוחת בוקר מפנקת במלון 🤤

הסלמון והפורל ים של FOSSEN מיוצרים ע״י דור שלישי של יצרני דגים מעושנים וכבושים בנורבגיה!
משתמשים בדגים טריים בלבד, בהמלחה יבשה ללא הזרקות מלח ותוספים, והמוצר שלהם מדבר בעד עצמו. צבע בוהק, מרקם מעולה וטעם טוב!
איכותיים בהרבה מדגים שעוברים הקפאות מיותרות.
גם תשימו 💙 שפורל ים הוא לא אותו דג כמו הפורל שאנחנו מכירים בנהרות בארץ. זה בן הדוד הטוב והמעודן יותר של הסלמון הנורבגי. טעמתי את שניהם ושניהם מצוינים, אבל הפורל ים וואו!

באגס רויאל שלכם אתם רוצים FOSSEN.

מה צריך?
בייגל קלוי או כל לחם שבא לכם
סלמון או פורל ים מעושן של FOSSEN
פרוסות אבוקדו
ביצים לביצים עלומות
רוטב הולנדייז (כמות ל4-6 מנות)
3 חלמונים
150-200 גרם חמאה מומסת ורותחת
מלח לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם
פפריקה חריפה או קאיין אם רוצים

איך מכינים?
1. לביצים העלומות נרתיח מים בסיר ואז נחליש את האש עד סף רתיחה, כלומר מצב של אדים אבל ללא בעבוע בכלל.
2. נשבור ביצה על מסננת ונסנן את החלבון הנוזלי של הביצה.
*שימו לב שבביצים, בייחוד בביצים לא הכי טריות, יש חלבון ממש סמיך במרקם ג׳לי וחלבון מאוד נוזלי, את השני אנחנו רוצים לסנן כדי שתצא לנו ביצה יפה.
3. נעביר לכלי קטן ונכניס למערבולת קלה במים החמים ונבשל למשך כ-3-4 דקות. נוציא ונייבש על נייר סופג עד ההגשה.
4. את הרוטב מומלץ להכין רגע לפני ההגשה שישאר חם וטוב.
בכוס גבוה של בלנדר מוט נשים 3 חלמונים ונתחיל לטחון.
בהדרגה ובקצב מאוד איטי נזרזף חמאה מומסת ורותחת לתוך הכוס תוך כדי טחינה. החמאה הרותחת תבשל את הביצים ותיתפס באמולסיה כך שיווצר לנו רוטב הולנדייז סמיך וחלק.
* שימו לב שהחמאה חייבת להיות רותחת, כלומר תמיסו על האש ולא במיקרו.
* חשוב להתחיל להוסיף את החמאה בקצב מאוד איטי כדי שהאמולסיה תצליח, אחרת תקבלו רוטב שמור ולא סמיך.
* בתום הוספת החמאה, אם הרוטב סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף פנימה בהדרגה מים רותחים ולטחון עד המרקם הרצוי.
5. מתבלים את הרוטב במלח ומיץ לימון.
6. מרכיבים את המנה עם הסלמון של FOSSEN, עליו ביצה עלומה ומעל הכל הולנדייז עשיר!

במימון פוסן
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות