איך כל מרכיב משפיע על עוגיות שוקולד צ׳יפס


עוגיות שוקולד צ׳יפס 101
הידועות גם בתור CCC 🍪

מי שהתעסק בפיתוח מתכונים לעוגיות אפילו פעם אחת מבין ישר שעוגיות זה לא דבר של מה בכך. זה עולם. זאת תורה.
כל מרכיב בעוגיה הוא בעל השפעה משמעותית על התוצאה הסופית וכן גם כל שלב בתהליך ההכנה.
כלומר, תשנו רכיב אחד או תדלגו על שלב והתוצאה שתקבלו תשתנה מאוד!

בסרטון הזה יצאתי לגלות ביחד איתכם את ההשפעה של כל מרכיב ומרכיב בעוגיית שוקולד צ׳יפס סטנדרטית.

המטרה שלי כאן היא לא לתת מתכון, אלא ללמד ולהראות לכם איך שינוי קל של חומר גלם, לכאן או לכאן, ישנה את העוגיה שנקבל 🍪
נאפו מעל 12 סוגי בצקים שונים ביום הזה… אני מבקש לכבד 🤣

מה גיליתי? (הגרסה המקוצרת)

קמח – משפיע בעיקר על מבנה העוגיה. תוסיפו קמח העוגיה תשתטח פחות. תפחיתו בקמח והיא ממש תתפרס ותתקרמל.

חמאה – משפיעה בעיקר על המרקם. תוסיפו יותר מדי חמאה, המרקם יהיה שמנוני והעוגיה תשחים. תפחיתו בחמאה, העוגיה תשאר יבשה.

סוכר – סוכר לבן אחראי על קריספיות וסוכר חום אחראי על צבע ומרקם צ׳ואי.

ביצים – חלמון הביצה מוסיף עושר לעוגיה ודחיסות. חלבון הביצה עוזר למרקם אוורירי וגובה.

סודה לשתייה – משחימה את העוגיה וגורמת לה להשתטח.

אבקת אפייה – תורמת לגובה ומרקם אוורירי.

מה דעתכם? זה נושא מעניין?⁩

✪ FOLLOW ✪
► INSTAGRAM – https://www.instagram.com/ben.shai/
► FACEBOOK – https://www.facebook.com/ben.shai.official/
► TIKTOK – https://www.tiktok.com/@ben.shai
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות