מוקפץ בקר מונגולי


מוקפץ בקר/עוף/טופו על אורז שנקרא Mongolian Beef
בקר מונגולי עם מוצרי קרפור!
אין לזה שום קשר למונגוליה אבל זה השם…

בשיתוף קרפור

צילמתי לכם מתכון קליל ומפנק למוקפץ בשרי מעולה לארוחת אמצע השבוע, שבזמן שלוקח להכין אורז כבר תקתקתם בשר ורוטב טעימים!
את הבקר האיכותי של לה מרשה וכל המצרכים הנהדרים קניתי מרשת קרפור, ספציפית את מותגי הבית שגם דוגלים באיכות וגם חוסכים לי בקניה.

* תרגישו חופשי להחליף את הבקר ברצועות עוף או קוביות טופו, רק אם אתם מחליפים אין צורך להוסיף סודה לשתייה למרינדה 😁

מה צריך? 2 מנות
לבקר במרינדה:
300-400 גרם רצועות בקר – לה מרשה של קרפור
כף קורנפלור
חצי כפית סודה לשתייה
כ-3 כפות סויה

אורז לבן – פרסי של קרפור
שמן לטיגון
2 שיני שום קצוצות
ג׳ינגר קצוץ באותה כמות
2 בצלים ירוקים חתוכים לסגמנטים
צ׳ילי חריף אם רוצים – השתמשתי בקאיין יבש של קרפור (צ׳ילי מדהים לכל הדעות)
שומשום להגשה

לרוטב:
3 כפות סויה
כף סוכר חום/לבן
חצי כפית פלפל לבן – תבליני קרפור
כך קורנפלור
2 כפות חומץ אורז
רבע כוס מים
כפית שמן שומשום – מומלץ להוסיף אחרי ערבוב הקורנפלור עם הרוטב.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הבקר עם מרכיבי המרינדה ונותנים לבקר להתרכך במשך 15-20 דקות.
2. ⁠מעמידים סיר אורז לבן כמו שאתם יודעים.
3. ⁠מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב. שימו לב שכדאי את שמן השומשום להוסיף אחרי שמערבבים הכל כדי להימנע מגושי קורנפלור.
4. ⁠חותכים וקוצצים את השום, גינגר ובצל ירוק.
5. ⁠מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבקר עד קירמול קל ומוציאים.
בסיום נפטרים מכמויות השמן במחבת ומשאירים 1-2 כפות.
6. מטגנים את השום גינגר, החלק הלבן של הבצל הירוק וצ׳ילי למספר רגעים ואז מוסיפים את הרוטב. נותנים לו לבעבע ולהסמיך ואז מחזירים את הבשר. מבשלים ביחד עד שהרוטב עוטף יפה את כל רצועות הבקר.
7. ⁠מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק, מערבבים ומגישים על או לצד האורז הלבן.
8. ⁠נהנים ומתייגים 😁
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות