בשר מפורק בנוסח מרק בצל צרפתי


בשר מפורק בנוסח בצל צרפתי 🤤
לא רק שזה נשמע טעים, זה יותר טעים ממה שציפיתי!

בעצם מה הקטע של מרק בצל?
בצל מקורמל, תבלינים, ציר בקר והגרוייר המומסת בסוף.
אז במקום הגרוייר יש לנו כאן בשר מפורק שעבר בישול ארוך במרק שמצטמצם עוד ועוד עד שנהיה תבשיל מדהים בטעמו.
תגישו על פולנטה או פירה וזה חלום!

מה צריך?
נתח אונטריב 1.5 ק״ג
בצלים פרוסים 1 ק״ג
שיני שום 3 יח׳
כוס יין לבן
ליטר ציר בקר (ביתי/קנוי) או מים
טימין טרי
2 עלי דפנה
3 כפות שמן זית
מלח פלפל לפי הטעם
3 כפות קורנפלור או קמח מהול במים

אופן הכנה?
1. ממליחים ומפלפלים את הנתח, מייבשים עם נייר סופג וצורבים בסיר רחב וכבד עם קצת שמן זית.
הצריבה נועדה לפתח טעמים ע״י ההשחמה שנוצרת מאפקט המייארד.
2. נוציא את הנתח ונוסיף את הבצלים הפרוסים שלנו. מקרמלים עד שמקורמל.
*צילמתי מדריך נפרד לקרמול בצל שאפשר להיעזר בו*
3. נוסיף את השום עם היין ונגרד את הבצל המקורמל שנדבק לסיר, אם יש. נוסיף את הטימין, עלי הדפנה, ציר הבקר ונביא לרתיחה.
4. בקערה נפרדת נערבב קורנפלור או קמח עם מים קרים ונמזוג לתוך הסיר להסמכת הנוזל. שימו לב שהמים צריכים להיות קרים כדי שהקורנפלור/קמח לא יצרו גושים וכשהכל מהול במים נמזוג לסיר.
5. נחזיר את הבשר, נכסה חלקית ונבשל על אש נמוכה או בתנור על 150 מעלות למשך כ-4 שעות או עד שהבשר רך רך רך רך והנוזלים הצטמצמו.
6. נפרק את הבשר לצ׳אנקים, נערבב עם הנוזלים והבצל המקורמל ונגיש עם פירה או פולנטה.
תהנו!
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות