מרק גולאש הונגרי אסלי


מרק גולאש הונגרי אסלי! 🌶️🇭🇺

ביום חורפי שכזה, אין דבר יותר מנחם ממרק גולאש! אין!
מרק סמיך ועשיר במיוחד בבישול ארוך עם המון בשר וירקות שורש.
כזה שאם עוצמים את העיניים אפשר לדמיין את עצמך בחופשת סקי קפואה או באיזו בקתה מול אח בוערת.

מזג האוויר ואני לא תיאמנו בנינו אבל הנה נראה שזה זמן טוב לפרסם את הריל המחודש הזה 😁

מה צריך?
500-1000 גרם בשר לבישול ארוך, למשל צוואר או אונטריב. כמות הבשר תלויה בכם.
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
שתי עגבניות חתוכות
תפו״א אחד קוביות
פלפל אדום רצועות
גזר אחד פרוס ברוחב ס״מ
שני גבעולי סלרי
שורש סלרי גדול קוביות
שורש פטרוזיליה
כף גדושה רסק עגבניות
כפית זרעי קימל
שלוש כפות גדושות פפריקה הונגרית
כפית פפריקה מעושנת אם רוצים
שני עלי דפנה
פלפל חריף יבש אם רוצים
2-3 כפות קמח להסמכה
מים לכיסוי
פטרוזיליה קצוצה להגשה

איך מכינים?
1. קודם כל דואגים לנקות, לחתוך ולהכין את כל המצרכים מראש.
2. מחממים מעט שמן בסיר וצורבים את הבשר מכל הצדדים להשחמה וקבלת טעמי מייארד טובים למרק שלנו.
מומלץ לצרוב את הבשר בנגלות כדי לא להעמיס את הסיר.
בסיום נוציא ונשים בצד.
3. נוסיף בצל קצוץ ונטגן עד הזהבה, תוך כדי נגרד את חתיכות הבשר שנדבקו לסיר. ניתן להוסיף מעט מים בשביל זה.
4. נוסיף את השום, עלי דפנה, פפריקה, פלפל חריף, רסק עגבניות וזרעי קימל ונטגן קלות עד שנהיה ארומתי וטוב.
5. נוסיף את יתר הירקות פנימה ונחזיר את הבשר הצרוב, נתבל במעט מלח ונוסיף כ3 כפות קמח מהולות במים קרים (כדי להימנע מגושים).
6. נחמם ונבשל על אש נמוכה-בינונית למשך כ-2-3 שעות,
עד שהבשר התרכך ומתפרק.
מומלץ לשים עין על כמות הנוזלים בסיר כך שהמרק יסמיך אך לא יותר מדי.
7. טועמים ומתקנים תיבול אם נדרש ומגישים עם פרוסת לחם ופטרוזיליה קצוצה מעל.
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות