צ׳יפס בולגרית אשדודי


צ׳יפס בולגרית מטורף! 🍟
במימון משק צוריאל

הסגנון הזה של צ׳יפס עם בולגרית לאט לאט משתלט על הארץ ואני נתקל ביותר ויותר מקומות שמגישים אותו בוריאציה כזו או אחרת. הפעם הלכתי עם הצורה הקלאסית, קוביות גדולות של תפוח אדמה טוב, סופר נימוח בפנים וקראנצ׳י מבחוץ בתיבול קל של גריל עוף והמון בולגרית מגורדת מלמעלה.
שימו לב שלמרות שאפשר להשתמש בבולגרית מעודנת ולפורר אותה מלמעלה, אנחנו משתמשים כאן בבולגרית 5% לטעם חזק יותר!

* ממליץ להשתמש בתפו״א שמיועד לטיגון לתוצאה טובה יותר. אני השתמשתי בזן ״קינגסמן״.
* ⁠הבישול המקדים מבטיח לנו שהקוביות יהיו מבושלות לשלמות ואז שני הטיגונים מייצרים את המעטפת הכי קריספית שאפשר לעשות לצ׳יפס, כזאת שגם נשארת קריספית להרבה זמן.

מה צריך?
7 תפוחי אדמה לטיגון
כפית מלח
כפית גריל עוף/קייג׳ון
בולגרית 5% של משק צוריאל

איך מכינים?
1. מקלפים וחותכים תפו״א לקוביות גדולות.
2. ⁠מבשלים בסיר עם כפית מלח. אפשר לקצר תהליכים ולהתחיל לבשל ישר במים רותחים אבל עדיף להתחיל במים קרים ולתת להם להתחמם עם תפוחי האדמה בתוכם.
3. ⁠נוציא כשתפו״א כמעט מוכנים לגמרי. נניח על רשת או מגבת לייבוש, שהמים מעט יתאדו לפני הטיגון.
4. ⁠נחמם שמן עמוק ל-160 מעלות ונטגן בנגלות למשך 5 דקות. נוציא לרשת או נייר סופג.
5. ⁠נחמם את השמן ל-200 מעלות ונטגן בפעם השנייה לכ-5 דקות נוספות או עד שזהובים וסופר קריספים!
6. ⁠נערבב עם התבלין אם נרצה ונגיש בערימה עם ים ים ים בולגרית מגורדת.

תכינו את זה ואתם לא הולכים להפסיק!
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות