עוף אסייתי ואורז מטוגן קריספי
בשיתוף שריג היבואן הרשמי
לא צריך הרבה כדי להכין לעצמכם קערה כזאת… אולי רק אורז מבושל שכבר נמצא במקרר..
אהה וכמובן מכשיר טיגון האוויר – דאבל סטאק אקסטרה לארג׳ של נינג׳ה 🔥
״שניצלונים״ קטנים בציפוי של רוטב אסייתי מתקתק ואורז ארומתי קריספי, זה מה שאנחנו מכינים היום בנינג׳ה החדש שלי! באמת שכמעט לא עשיתי כלום אז אין לי איך לתאר את המנה יותר מזה 😅
מה שמייחד את הנינג׳ה דאבל סטאק מדגם SL403 הוא קודם כל שני תאי הבישול הנפרדים שגם קיבלו אישור הלכתי להפרדת בשר וחלב,
קיבולת עצומה של 9.5 ליטר
והיכולת לבשל בכל תא בטמפ׳ וזמנים שונים עד 4 מנות שונות בו זמנית בשבריר מכמות השמן הרגילה. דיי מדהים!
מה צריך למנה הזו?
חזה עוף חתוך לקוביות
ביצה לציפוי
פירורי לחם לציפוי
לרוטב (הכמות תלויה בכם ובכמות העוף, לכמות עוף מחזה אחד):
רבע כוס קטשופ
רבע כוס צ׳ילי מתוק/חריף
חצי כפית שום כתוש
כפית שמן שומשום
כף סויה
לאורז הארומתי:
אורז מבושל קר מאתמול מהמקרר
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף-כף שמן
חופן כוסברה קצוצה
חצי כפית גרידת ליים/לימון
איך עושים?
1. חותכים את העוף, מצפים בביצה ופירורי לחם כמו שניצלונים. מסדרים באחד מתאי האיר פרייר.
2. מוסיפים מהאורז לתא השני ומערבבים עם מעט שמן (אפילו לא חייבים את השמן) ופלפל שחור גרוס. שימו לב שכדאי להניח את האורז בתחתית התא ולא על רשת, כלומר אם אין לכם אפשרות לנתק את הרשת לגמרי אז תשימו נייר אפייה מתחתיו.
3. נפעיל את הדאבל סטאק ל-10 דקות על 190 מעלות בתא של העוף ובתא של האורז 175 מעלות.
אם אתם משתמשים במכשיר אחר פשוט תכינו באותה צורה בנפרד.
4. במקביל נכין בקערה את הרוטב, נערבב קטשופ צ׳ילי מתוק סויה שמן שומשום ושום. כשהעוף יוצא נערבב עם הרוטב ונחזיר ל-2 דקות נוספות בטיגון אוויר.
5. לפני ההגשה נערבב את האורז החצי קריספי עם גרידת ליים/לימון וכוסברה קצוצה ונגיש עם העוף האסייתי!
בתאבון נינג׳ות!
לצפייה ביוטיוב