איך להכין חלה


חלה, פשוט חלה

מתכון שכבר רץ איתי שנים שאני ממשיך לדייק מפעם לפעם ולשחרר סרטון מובן וברור יותר.
מתכון לבצק חלה ללא ביצים ופרווה שמתאים לכולם!
תכינו פעם אחת לפי ההוראות ותצא לכם חלה שלא תרצו להכין מתכון אחר יותר בחיים!

מה צריך?
*כמויות לחלה בודדת, ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך*
330 גרם קמח חלה (אפשר גם רגיל אך עדיף חלה)
50 גרם סוכר קנים אורגני / לבן
6 גרם מלח
6 גרם שמרים יבשים
150 מ״ל מים
25 מ״ל שמן ניטרלי (זרעי ענבים למשל)

למריחה:
ביצה טרופה + מעט מים למראה מבריק
או
כפית קורנפלור ב-3 כפות מים למראה מט

שומשום/פרג לציפוי

איך מכינים?
1. נכניס את כל המרכיבים הרטובים לקערת מיקסר ומעליהם נוסיף את כל המרכיבים היבשים. נלוש על מהירות איטית עד קבלת בצק אחיד וחלק.
* שימו לב שניתן ללוש את הבצק בקערה ואין הכרח להשתמש במיקסר.
* שימו לב הבצק תחילה מרגיש יחסית יבש, אל תתפתו להוסיף עוד מים. אם המיקסר מתקשה ללוש אותו לאחר האיחוד ניתן להוציא מהקערה וללוש על משטח העבודה.
2. נשים בקערה, נכסה לרבע שעה ונלוש שוב לקבלת בצק חלק וחזק יותר. נכסה ונתפיח לחצי שעה.
3. נוציא אוויר מהבצק ונכסה שוב לעוד חצי שעה.
4. נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים (כ-150 גרם לאחד), נוציא אוויר וננקנק לרצועות עבות. נכסה במגבת לחה או ניילון נצמד ונתפיח לרבע שעה נוספת.
5. כעת נשטח כל רצועה, נוציא ממנה את כל האוויר וננקנק מחדש באופן הדוק. הוצאת האוויר חשובה כדי ליצור חלה חלקה ואחידה בהמשך. לאחר הניקנוק נפתח ונאריך את הרצועות לאורך הרצוי (כ-25-30 ס״מ אורך).
6. נקלע חלה מ-4 רצועות (לפי הסרטון), נניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ונכסה במגבת לחה/ניילון נצמד. נתפיח למשך שעה-שעתיים עד שהחלה תפוחה מספיק! זה הוא שלב קריטי!
* שימו לב, זמני ההתפחה עשויים להשתנות מחלה לחלה ומבית לבית אבל בכללי החלה הזו תופחת באופן יחסית איטי, אבל תתנו לה את הזמן לא תתחרטו.

מבחן האצבע לבדיקת סיום ההתפחה:
לוחצים קלות עם האצבע על הבצק התפוח.
*אם השקע בבצק קופץ חזרה למעלה ונעלם – חסרה התפחה!
*אם השקע נשאר שקוע/מפנצ׳ר את הבצק – התפחת יתר!
*אם השקע חוזר לאט לאט ונשאר מעט שקוע – התפחה מושלמת!

7. נחמם את התנור ל-180 מעלות טורבו (או לא טורבו למי שאין),
נבריש את בחלה בביצה טרופה ונצפה בשומשום. נכניס לאפייה למשך כ-20-25 דקות עד שצבעה כהה ויפה! כדאי לסובב אותה בתנור באמצע האפייה.
8. זהו, יש לכם חלה נדירה שנראית כאילו נקנתה במאפייה!
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות