פאי פילו תפוחים מקורמלים וגבינת תבור


במימון משק צוריאל

פאי פילו עם תפוחים מקורמלים וגבינת תבור של משק צוריאל 🥧🐐🍏

רציתי לעשות פאי שיתאים לחג אבל גם יגוון איכשהו את הסגנון הרגיל – זה מה שיצא!
פאי שכולו קודם כל על טהרת הקראנצ׳יות המדהימה של בצק פילו, עם תפוחים מקורמלים חגיגיים ותוספת של גבינת תבור למילוי שפשוט מחברת את הכל לביס עסיסי וטעים 😍

גבינת תבור של משק צוריאל היא גבינה רכה מושלמת למאפים, מלוחים ומתוקים, ובכללי היא גבינה ממש זורמת. תערבבו אותה עם מרכיבים אחרים, תוספי טעם ותבלינים והיא תזרום איתכם.
כאן בפאי היא מוסיפה לי מרקם למילוי שהתפוחים לא יכלו להוסיף אבל לא הפריעה לטעם המקורמל שלהם!

מה צריך לפאי?
תבנית אפייה כלשהי מרופדת בנייר אפייה (השתמשתי בקפיצית 25 סמ)
חבילת בצק פילו
חצי חבילת גבינת תבור
לתפוחים המקורמלים:
קוביות תפוחים ירוקים מ-4-5 תפוחים
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה
חצי כפית קינמון
לחמאה המומסת המתוקה:
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם סוכר לבן
חצי כפית קינמון
2 כפות דבש – לא חובה (שימו לב שהדבש לא יתחבר עם החמאה ותצטרכו לחמם הכל בסיר על הכיריים, מה שיצור מעין רוטב קרמל כזה. זה חמוד אבל לא חובה אם לא בא לכם התעסקות)

איך מכינים?
1. במחבת מקרמלים את התפוחעם עם הסוכר חמאה וקינמון עד הזהבה מלאה. שמים בצד.
2. ⁠מכינים את החמאה למריחה/קרמל אם שמתם דבש.
3. ⁠פותחים 4-5 דפי פילו ומורחים ביניהם שכבה של החמאה למריחה ומסדרים בשכבות בתבנית האפייה מרופדת עם נייר אפייה.
4. ⁠מהשכבה הרביעית נמלא בתפוחים המקורמלים וגבינת תבור.
שימו לב שבסרטון הפרדתי את המילוי למספר שכבות אבל כנראה שעדיף לשים הכל בשכבה אחת. לבחירתכם.
5. מכסים בעוד 4-5 שכבות פילו ומקפלים את הקצוות של הבצק למרכז.
6. ⁠ניתן לקחת את אחד מדפי הפילו המרוחים ולקרוע אותו מעל הכל, מה שיצור שכבה קראנצ׳ית במיוחד לאחר האפייה. ניתן לזלף עוד מהחמאה/קרמל מלמעלה.
7. ⁠מפזרים מעט סוכר לבן מעל הכל ואופים בתנור על 180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שזהוב לגמרי.
8. ⁠מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר מלמעלה.
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות