במימון משק צוריאל
סלט עגבניות קיצי עם עשבי תיבול וגבינת העיזים הנדירה מה-עז מגורדת
לפעמים הכיף נמצא בדברים הקטנים ולפעמים פשוט בא לנו סלט כיפי וטעים.
את ההשראה לסלט הזה קיבלתי מסרטון שראיתי וממש רציתי לנסות אותו עם המה-עז של המשק – אז ניסיתי וצילמתי!
עגבניות ממספר סוגים, מקולפות לחוויה אחרת, עם שלושה עשבי תיבול שונים מרעננים ובסוף גבינת עיזים מפנקת מעל הכל. זה סלט קיצי פר אקסלנס!
*לא חייבים לקלף את העגבניות
מה צריך?
עגבניות ממספר סוגים
5 עלי בזיליקום
10 עלי נענע
חצי חופן פטרוזיליה
שמן זית כ-3 כפות
חומץ תפוחים/שרי/מיץ לימון ככף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קורט צ׳ילי גרוס ופפריקה מעושנת (לא חובה)
גבינת מה-עז 9% של משק צוריאל – כמה שיותר
מה עושים?
1. דואגים להקפיא את הגבינה מראש
2. אם רוצים לקלף את העגבניות, חורצים איקס בקצה, מכניסים לסיר עם מים רותחים לחצי דקה עד דקה ומוציאים ישירות לכלי עם מי קרח. הקליפה תתקלף בקלות.
3. חותכים את העגבניות לחתיכות, אני ממליץ לא לקוביות קטנות אלא לגודל חצי ביס ולשים בקערה.
4. נחתוך את הבזיליקום והנענע, לא לקצוץ שלא ישחירו ואת הפטרוזיליה נקצוץ. נוסיף אל העגבניות.
5. נתבל במלח ופלפל שחור, עגבניות אוהבות מלח אז תדאגו לשים מספיק, נוסיף שמן זית, מעט חומץ או מיץ לימון וגם את הצ׳ילי עם הפפריקה.
6. נערבב בעדינות עם כף ונשתדל לא לפרק את העגבניות יותר מדי.
7. נגיש לכלי הגשה ונגרד בנדיבות גבינת עיזים מה-עז מעל הכל. בנדיבות!
יאללה בתאבון 😁
לצפייה ביוטיוב