פוקאצ׳ה 100% הידרציה


פוקאצ׳ה 100% הידרציה!
טעים טעים טעים וקריספי קריספי קריספי!!!₪״:&&/&-
איך אני אוהב מתכוני אפיייייייה!!!

הידרציה: היחס בין כמות הנוזלים לכמות הקמח בבצק.
100% הידרציה הכוונה ליחסים שווים של קמח ומים, משמע בצק דביק מאוד אך בעבודה נכונה הוא נותן פוקאצ׳ה אוורירית ורכה ששווה את כל שמן הזית ששמנו בה!

את ההשראה למתכון לקחתי מ-King Arthur Bread וזאת באמת הפוקאצ׳ה הכי טעימה שאכלתי בחיי (לא כולל מחמצת)

קיפולים = מתיחת הבצק בצורה עדינה כך שיפתח גלוטן חזק בלי צורך בלישה. מתאים לבצקים רטובים מאוד.
קיפול בסיסי = מתיחה של קצה אחד של הבצק למעלה ולקפל למרכז הגוש. ממשיכים לבצע קיפולים בצורה סיבובית כ4-5 פעמים עד שכל הקצוות קופלו.
קיפול סליל/מעטפה (באנגלית Coil Fold) = מרימים את הבצק מהמרכז, מותחים למעלה ונותנים לחלק הקדמי להתקפל למרכז. מניחים ומסובבים את הקערה. חוזרים על הפעולה כך שכעת החצי השני יתקפל למרכז. מסובבים 90 מעלות את הקערה שנוכל לקפל את מה שהיו הצדדים וחוזרים על אותה פעולה. (בסרטון רואים טוב).

* טיפ זהב – אם נוגעים בבצק הדביק כדאי לעשות זאת עם ידיים רטובות כדי שלא ידבק.

מה צריך?
– 500 גרם מים
– 500 גרם קמח לחם
– 3 גרם שמרים יבשים (כפית)
– 10 גרם מלח (2 כפיות)
– שמן זית לשימון התבנית ואקסטרה לזילוף
– תוספות שרוצים: מלח גס/פלייקי, עגבניות, תבלינים, זיתים וכולי

* אני אופה בתבנית 22 על 33 ס״מ

איך מכינים?
1. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עם לקקן/כף עץ עד שנותרת עיסה עיסתית.
2. משמנים כלי בשמן זית ויוצקים את הבצק הרטוב לתוכו. מכסים ל-15 דקות.
3. מבצעים סדרת קיפולים בסיסית (הסבר למעלה או לצפות בסרטון) ומכסים ל-15 דקות נוספות.
4. מבצעים קיפול מעטפה ומנוחה ל-15 דקות. לחזור על שלב 4 עוד 3 פעמים. סה״כ קיפול אחד בסיסי ועוד ארבעה קיפולי מעטפה.
לאחר הקיפול האחרון מכסים ל-60 דקות.
5. משמנים תבנית אפייה בשמן זית, אם היא כזו שנדבקים אליה דברים מומלץ להשתמש בנייר אפייה, מעבירים בעדינות את הבצק התפוח, משמנים מלמעלה ומכסים לעוד 60-120 דקות. כעת חממו את תנור האפייה ל-240 מעלות עם אבן פיצה/תבנית הפוכה בתוכו שיתחממו.
* שימו לב: זמני ההתפחה מאוד תלויים בטמפ׳ החדר, בימים חמים ההתפחה תתקצר משמעותית, לכן שימו לב לפי העין כמה נפוח ותפוח הבצק.
6. נשמן שוב, ניצור גומות, נוסיף תוספות שרוצים ונכניס לתנור שחומם מראש ונניח על אבן הפיצה/תבנית האפייה החמה למשך 25-30 דקות או עד ששחום מאוד ויפה!

* טיפ זהב: הפוקאצ׳ה תתרכך וכבר לא תהיה מאוד קריספית כמה שעות אחרי האפייה, לכן אפשר להכניס שוב לתנור.
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות