טאקו ברבקואה פשוט 🌮 (אפשר גם בתנור)
בשר מפורק רך ועסיסי עם סלסה שרופה, לא דורש שום טכניקה מיוחדת, רק קצת זמן
בסרטון השתמשתי בסיר לחץ כדי לקצר את זמני הבישול אבל אפשר להשתמש בתנור במקום:
לשים את הבשר בתבנית אפיה ולצרוב בתנור כפי שהראתי בסרטון, לכסות בנייר אפיה ונייר כסף, לסגור טוב טוב (אפשר גם בסיר דאצ׳ אובן לקדירה) ואפיה למשך 5 שעות על 120 מעלות. הבשר יוצא רך כמו חמאה.
מה צריך? (שימו לב הכמויות לא מדוייקות כי המתכון יכול להשתנות בהתאם לכמות הבשר)
קילו בשר לבישול ארוך – אפשר יותר ואפשר פחות, תלוי כמה אתם רעבים. השתמשתי באונטריב.
מעט שמן
כוס מים
מיץ מלימון/ליים שלם
כפית כמון
כפית פפריקה מעושנת
רבע כפית ציפורן (לא חובה)
כפית תבלין צ׳יפוטלה או פלפלי צ׳יפוטלה באדובו (לא חובה)
מלח לפי הטעם
שני עלי דפנה
3 שיני שום
ותרגישו חופשי לשחק עם התבלינים, המתכון גמיש.
לסלסה:
עגבניה
פלפל חלפיניו/ירוק חריף
בצל
טורטיה (עדיף תירס) בצל לבן ליים וכוסברה להגשה
איך מכינים?
1. משמנים מעט את קוביות הבשר ומכניסים לתנור על 250 מעלות במדרגה העליונה בתנור ממש לכמה דקות בודדות עד שקיבל צבע יפה.
2. מעבירים לסיר לחץ עם כל הנוזלים (הוראות לתנור כתבתי למעלה), מערבבים כוס מים עם כל רשימת התבלינים למעלה ומוסיפים אל הסיר. מפעילים על לחץ גבוה למשך שעה וחצי.
3. מוציאים את הבשר לקערה גדולה, מפרקים עד שמפורק ואז מוסיפים חזרה את הנוזלים אל הבשר בצורה שיספגו בתוכו. להוסיף כמה נוזלים שנראה לכם וככה הבשר יהיה עסיסי. לדעתי הוספתי כ-3 כוסות בחזרה שזה המון.
4. שורפים בתנור או על גריל או עם מבער עגבניה פלפל ירוק ובצל וטוחנים בפולסים/קוצצים ביד ביחד עם כוסברה ושן שום, נתבל במלח מיץ ליים וקצת שמן לפי הטעם. זאת הסלסה.
5. מחממים טורטיות (עדיפות לטורטיה מקמח תירס) ומגישים מעליהן את הבשר עם הסלסה, בצל קצוץ ועלי כוסברה.
עכשיו דמיינו לעצמכם ערב חברים עם מלא טאקוס כאלה!!
לצפייה ביוטיוב