איך מכינים תמצית וניל מאפס, אבל אחת באמת טובה?
לא כל תמציתיות הוניל דומות, יש כאלו מוניל אמיתי ויש המון מטעם וניל סינתטי. עכשיו נראה איך מכינים בבית אחת אמיתית מתרמילי וניל אמיתיים!
כל הרעיון בתמצית וניל ביתית היא לקחת וניל, לאו דווקא בדרגת איכות הכי גבוהה שאפשר למצוא (את אלא תשמרו לקינוחים) ולמצות ממנו כמה שיותר טעם. נעשה את זה ב-3 אמצעים: זמן, טמפ׳ ונוזל ההשריה.
זמן – המיצוי, כלומר הוצאת הטעם מהתרמיל אל הנוזל לוקחת זמן. ככל שנשרה את הוניל יותר זמן ככה נמצה ממנו יותר טעם וארומות.
טמפ׳ – בהמון מתכוני תמציות וניל ביתיות מדלגים על השלב הזה, ולמרות שאפשר לדלג אני בחרתי שלא (נו ברור למה…). בעזרת סוויד או אמבט מים אחרת נוכל לחמם את התמצית החדשה ובעזרת הטמפ׳ היציבה למצות טעם וארומות באופן טוב ויותר אבל גם מהיר יותר. גם נקבל יותר טעם וגם נוכל להרשות לעצמנו להשתמש בתמצית מהר יותר.
נוזל מיצוי – אלכוהול. אלכוהול הוא חומר ממצה טעמים נהדר. הוא גם ישמור לנו על התמצית פחות או יותר לנצח (מאשר מים) אבל גם יעיל יותר בהוצאת הטעמים והארומות מאשר מים. אפשר להשתמש בוודקה, רום, ויסקי. מה שבא לכם.
מה היחסים?
5-6 מקלות רזים (כ-15 גרם סה״כ)
כוס וודקה/אלכוהול אחר
מה הזמנים?
6-12 חודשים לפני השימוש
סוויד?
60 מעלות למשך 3 שעות
לצפייה ביוטיוב