קאראגה – עוף מטוגן יפני


העוף המטוגן המושלם?
קבלו קאראגה יפני – פרגית בתיבול של סויה ודברים טובים מטוגנת בעמילן כיפי ומתפצח!

ממש התלהבתם מהקאראגה שהראתי בטוקיו בטיול האחרון וביקשתם מתכון. אני לא מתיימר ישר לקפוץ ולומר שזה הקאראגה הטעים בעולם כי ביפן הכל יותר טעים, אבל זה בהחלט מתכון ממש ממש טוב!!

הרעיון הוא להשרות את העוף בעיסת מרינדה שידבקו אליו כל הטעמים של התבלינים ואז לצפות בכדוריות עמילן שמעניקות התפצחות מיוחדת מאוד.
אני ממליץ לחפש עמילן תפו״א אבל אם לא מצאתם גם קורנפלור זה בסדר.

מה צריך?
קילו קוביות פרגית בגודל ביס/ביס וחצי (עדיפות לעור ו/או עוף לולו)
כפית סוכר
כפית מלח
כפית שמן שומשום
2 כפות סויה
כפית ג׳ינג׳ר מגורד
קצת טוגראשי לפיקנטיות (לא חובה)
כפית MSG (לא חובה)
כף מיץ יוזו/ליים/לימון (לא חובה)
עמילן תפו״א/קורנפלור – לפי הצורך
שמן לטיגון עמוק
ספייסי מיו – מיונז יפני עם טוגראשי

איך מכינים?
1. מערבבים את קוביות הפרגית עם כל התבלינים וכף גדושה של עמילן. אמורה לצאת ״עיסה״ דקה שעוטפת את העוף.
2. מכסים וממתינים כחצי שעה (אפשר גם יותר אם בא לכם)
3. בקערה נפרדת, מערבבים ככוס עמילן (זאת לא כמות מדויקת, זה עבור הציפוי) עם מעט מים. מכיוון שמוסיפים כמות מים קטנה יחסית העמילן סופג אותו, מתקשה ובעת הערבוב נשבר והופך למעין כדוריות עמילן קטנות.
* שימו לב * אתם שולטים בכמות הכדוריות אז תוסיפו מים עד כמות מספקת. בעיני הקערה צריכה להכיל חצי כדוריות וחצי אבקת עמילן.
מומלץ לערבב עם היד (עם כפפה) או עם צ׳ופסטיק.
4. מחממים שמן עמוק ל-160 מעלות
5. מצפים היטב את העוף בציפוי העמילן ומכניסים בנגלות לשמן העמוק למשך כ1-2 דקות עד שזהוב קלות. מוציאים לנייר סופג או רשת. מטגנים את כל העוף.
6. מחממים את השמן ל-180 מעלות ומטגנים שנית את העוף למשל 1-2 דקות עד שזהוב וקריספי מאוד!
7. מגישים עם מיונז/מיונז יפני/ספייסי מיו וקצת פלח לימון.

תהנו!
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות