״מק אנד צ׳יז״


פסטה ברוטב קרם פטה ודלורית מדהים מדהים מדהים!
פרסום ממומן בשיתןף משק צוריאל

אם אתם מכורים לרטבי פסטה קרמים כמוני קבלו מתכון מדהים לפסטה עם גבינת הפטה המעודנת והמצוינת (באמת) של המשק.
טכניקה נורא פשוטה, כזאת שאתם יכולים לקחת את הדלורית ולהחליף באיזה ירק שבא לכם לרוטב קרמי אחר.

מה צריך?
2 מנות גדולות
דלורית קטנה
ראש שום
שמן זית
חצי חבילת פטה עיזים מעודנת של המשק 🐐
מעט צ׳ילי חריף (לא חובה)
טימין
2 כוסות מים
קצת מים או חלב דילול הרוטב בטחינה
חצי חבילת פסטה (250 גרם)

איך מכינים?
1. אופים את הדלורית והשום בתנור על 180 מעלות למשך כ45-60 דקות או עד שהדלורית רכה. כדאי לשמן אותם מעט ואת השום לעטוף בנייר כסף.
2. ⁠מרוקנים את השום והדלורית לתוך כלי של בלנדר מוט או לסיר, מוסיפים מעט שמן זית, את הפטה, צ׳ילי, טימין וקצת חלב וטוחנים עד קבלת קרם חלק חלק.
3. ⁠מעבירים לסיר, טועמים, מוסיפים מלח אם צריך, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שמבושל למשך כ-10 דקות לערך.
4. ⁠מגישים ונהנים!
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות