קארי מדרס הודי הוא קארי מתערובת קארי מאזור העיר מדרס בהודו על בסיס עגבניות.
קארי עשיר, עוצמתי וכבד עם נוכחות מאוד דומיננטית.
חלק 3 בספיישל שבוע הקארי
מה צריך לקארי?
כ-4 מנות
2-3 כפות חמאה מזוקקת/גהי או שמן ניטרלי לטיגון
500 גרם פרגית/חזה עוף/פרוסות בקר
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
3 כפות אבקת קארי מדרס/קארי אחר
כף פפריקה חריפה או פפריקה מתוקה או צ׳ילי קשמירי אם אתם מוצאים
כף רסק עגבניות
פחית/צנצנת של מחית עגבניות (פסאטה) או עגבניות מרוסקות
כפית מחית תמרינדי
כוס חלב קוקוס או מים
איך מכינים?
1. מחממים את החמאה/שמן במחבת וצורבים את העוף לקבלת צבע ומוציאים.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, אבקת הקארי והפפריקה ופותחים מעט בשומן.
3. מוסיפים את המחית העגבניות, התמרינדי וחלב הקוקוס, מערבבים עד שמעורבב ומצמצמים מעט.
4. טועמים ובודקים אם חסר מלח או משהו נוסף. הקארי צריך להיות חזק, טיפטיפה מתקתק וחמצמץ מהתמרינדי ופיקנטי אם אתם אוהבים.
5. מחזירים את העוף ומבשלים לעוד מספר דקות. אם אתם משתמשים בחזה עוף אז להשתדל לא לבשל יתר על המידה כדי שלא יצא יבש.
6. מגישים עם אורז/נאן הודי צ׳ילי אדום וכוסברה.
לצפייה ביוטיוב