3 קילו חלות!!!
פרסום ממומן בשיתוף מורפי ריצ’רדס
אחרי שנלחמתי בכמויות הבצק בחנוכה שריג החליטו לשלוח לי את המיקסר הגדול של מורפי ריצ׳רדס, דגם ארטיסט מקס, שיכול ללוש עד 3 קילו בצק!
אז החלטתי להעמיד אותו במבחן עם מתכון החלות שלי
יש כרגע קוד קופון הנחה על המיקסר בסטורי! שווה להיכנס
מה צריך?
(למתכון הבודד המקורי)
330 גרם קמח חלה/לחם
50 גרם סוכר – השתמשתי בקנים
6 גרם מלח
6 גרם שמרים יבשים
25 גרם שמן – השתמשתי בשמן זרעי ענבים
150 גרם מים
ביצה ושומשום בסוף
איך עושים?
1. לקערת המיקסר מוסיפים את המים עם הסוכר והשמרים ומערבבים מעט.
מוסיפים את הקמח ושאר המרכיבים ומתחילים ללוש.
*שימו לב* אם אתם מכפילים כמויות מומלץ לפצל את ההוספה של המלח והשמן כפי שהראתי בסרטון.
2. לשים עד שהבצק חזק וחלק, עובר את מבחן החלון (כפי שרואים בסרטון)
3. מכסים ומתפיחים לשעה אי עד שהכפיל את עצמו.
4. מחלקים ל-4 חתיכות, משטחים ומוציאים אוויר ומנקנקים.
5. מנוחה ל-5 דקות
6. מוציאים אוויר שוב ומנקנקים לרצועות ארוכות.
7. עושים קליעה רגילה של חלת 4, מכסים ומתפיחים לשעה-שעתיים עד שהבצק לפחות הכפיל את עצמו ועובר את מבחן האצבע כפי שרואים בסרטון.
8. מברישים בביצה טרופה, מוסיפים שומשום ומכניסים לתנור על 160 מעלות טורבו למשך 15-20 דקות.
מומלץ לסובב את התבנית באמצע.
9. אוכלים ונהנים!
לצפייה ביוטיוב