פרסום בשיתוף שריג יבואן רשמי
@sarig_il @ninja.israel
עוגת גבינה באסקית היא באמת אחת הפייבוריטיות עלי, אז לקחתי את המתכון הקבוע שלי ועם כמה שינויים קלים היא הפכה לכשרה לפסח. הקמח הפך לקורנפלור רק לשם הייצוב המינימלי שהוא נותן.
אה וגם הוספתי דבש וטיפטיפה הל (סתם לניסוי) ותוספת של רוטב תותים קליל ויצא טעים 😋
הכל כולל הכל הוכן במעבד המזון של נינג׳ה שהוא 4 ב-1 (דגם CT683) המשלב גם שייקר, בלנדר וספיירולייר 🥷
כל הבלילה הוכנה במעבד מזון והתותים נטחנו בשייקר בשנייה.
מכשיר מצוין עם מלא אפשרויות!
מה צריך?
הרבה גבינת שמנת טובה (675-750 גרם, תלוי בגדול הגביעים. זה בסדר להשתמש בקצת פחות או קצת יותר)
100 גרם דבש
גרידת תפוז
טיפטיפה הל (לא חובה, זה היה משחק שלי)
3 ביצים שלמות
3 חלמונים
קורט מלח
200 מל שמנת להקצפה 38%
כף גדושה קורנפלור מהולה בטיפה מים (ממש קצת מים)
*טיפ: לדאוג שהמרכיבים בטמפ׳ החדר כדי להימנע מהגבינה להתפרק
איך מכינים?
1. מרפדים תבנית קפיצית בגודל 21 ס״מ בשני ניירות אפייה.
ניתן להשתמש בתבנית אחרת רק לקחת בחשבון שהעוגה תצא נמוכה יותר ותאפה מהר יותר.
2. לתוך מעבד המזון נכניס את הגבינה, הדבש, הל וגרידת התפוז ונעבד את הגבינה עד שההתאחדה עם הדבש ונהיתה חלקה.
3. נוסיף את הביצים בהדרגה תוך כדי עיבוד ואז את השמנת, המלח והקורנפלור המהול.
4. נמזוג דרך מסננת לתוך התבנית המוכנה כדי להימנע מגושים. נעביר למקרר לחצי שעה הצטנן מעט.
5. נחמם תנור ל-220 מעלות טורבו ונאפה את העוגה למשך כ-30 דקות. שימו לב לאפייה, העוגה צריכה להשחים מלמעלה ולהישאר מעט ג׳יגלית במרכז. נניח לה להתקרר לחלוטין.
6. לרוטב, נטחן בשייקר חבילת תותים ביחד עם כ-3 גרם סוכר (מוזמנים להוסיף עוד לפי המתיקות הרצויה), נמזוג לסיר קטן ונבשל למשך 5-10 דקות עד להסמכה קלה. נצנן.
7. מגישים את העוגה עם הרוטב ונהנים!
לצפייה ביוטיוב