שורט ריבס (אסאדו) בקולה


בואו נכין אסאדו בקולה!
חברים זה לא מתכון קשה אבל זה לא מתכון לעצלנים, מי שרוצה להשקיע בשביל האהובים שלו, זה המתכון 🥰

מכירים את המנות האלו עם חתיכת בשר נמסה עם רוטב סמיך ועשיר?
אז כזה!

יש כמה שלבים למתכון, את חלקם אפשר לקצר אם רוצים אבל על שניים אי אפשר לוותר:
– בישול ארוך וסבלני Low and Slow
– ⁠לדאוג לבשר טוב ואיכותי.

את הבשר קניתי מהקצביה של קרפור, בשר של מותג Le Marché
שמביא בשרים איכותיים במחירים נוחים.
בחרתי בעצמי את נתח האסאדו השלם וביקשתי מהקצב הנחמד שיחתוך לי אותו למקטעים בדיוק בגודל שרציתי וכמובן שלא הייתה בעיה 😁

בשיתוף ממומן @carrefour_israel

❤️ מה עושים אם לא רוצים להכין ציר מאפס?
* דבר ראשון ניתן להשתמש גם במים. המנה עדיין תצא טעימה.
* ⁠אפשר להשתמש בציר קנוי מרוכז ופשוט להוסיף לתבשיל חבילת ג׳לטין כדי לפצות על הג׳לטין שלא קיים ברכז. ציר רגיל מכיל הרבה מאוד ג׳לטין.

מה צריך למתכון?
לציר:
1 קילו עצמות בקר
1 קילו כנפיים
2 גזרים
2 סלרי
1 בצל גדול
מים – כמו משקל העצמות.

לתבשיל:
5-6 סגמנטים של אסאדו ״לה מרשה״
1 בצל
1 גזר
1 סלרי
ראש שום חצוי
2 כפות סויה
2 כפות רסק עגבניות
ליטר ציר בקר
פחית קולה
טימין
2 עלי דפנה
פטרוזיליה
5 פלפל אנגלי

להסמכה:
כפית גדולה של קורנפלור
קצת מים קרים

לפירה החלק:
שמים את תפו״א בסיר עם מים קרים ומבשלים עד שהתרככו לגמרי. מקלפים ומועכים. מחזירים לסיר ומערבבים עם קרם קוקוס עד המרקם הרצוי. וממליחים. מעבירים במסננת.

איך מכינים?
ציר:
1. משמנים מעט את העצמות והכנפיים וצולים בתנור על 220 מעלות טורבו (או מצב גריל) עד השחמה יפה. כ-10-20 דקות.
2. ⁠מעבירים לסיר לחץ ביחד עם הירקות והמים ומבשלים למשך שעה וחצי.
* למי שאין סיר לחץ פשוט להכפיל את כמות המים ולבשל בסיר גדול על הגז למשך כ-5 שעות.
3. מסננים ומקפים את השומן.

לבשר:
1. ממליחים את הבשר ובסיר גדול מחממים שמן וצורבים את הבשר מכל הכיוונים. מוציאים.
2. ⁠מוסיפים ומטגנים את הירקות ל-2 דקות, מוסיפים את השום והרסק ואחריהם את התבלינים, סויה, קולה וציר. מרתיחים.
3. ⁠מכבים את האש ומחזירים את הבשר. מכסים בנייר אפייה (קרטוש) ומכניסים לתנור על 150 מעלות למשך כ-3-4 שעות.
ניתן גם לבשל על הגז על אש קטנה בבעבוע עדין.
4. כשהבשר רך מוציאים אותו, מסננים את הנוזלים ומצמצמים את הנוזלים עד קבלת רוטב עשיר.
* שימו לב שמכיוון שהמלחנו את הבשר הרוטב לא צריך תוספת מלח ולכן שימו לב שאתם לא מצמצמים אותו יותר מדי.
5. מוסיפים את הקורנפלור עם המים הקרים ומחממים כדי שיסמיך.
6. ⁠מגישים עם פירה והרוטב הסמיך ונהנים 🤤
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות