קריספי חלומי


במימון meshekzuriel
מתכון ראשון בתור חבר נבחרת של המשק – חלומי סופר קריספית!!

מכירים חלומי? נו הגבינה הטעימה הזאת שממש כיף לטגן אותה כי היא לא נמסה ומתפרקת?
אז דמיינו אותה מטוגנת עם ציפוי קריספי טעים טעים!

מה צריך ל-8 יח׳ כמו שעשיתי?
250 גרם קמח
50 גרם
2 כפיות פפריקה מתוקה
חצי כף מלח
כפית סוכר
כפית אבקת שום
כפית אבקת אפייה
כפית פלפל לבן
ביצה
כ-100 מ״ל מים או יוגורט לשתייה (השתמשתי בעיזים של משק צוריאל)
2 חבילות גבינת חלומי של משק צוריאל

לרוטב:
2 גביעי יוגורט של משק צוריאל
חופן כוסברה
חופן נענע
חצי פלפל ירוק חריף
מלח לפי הטעם
מיץ לימון/ליים לפי הטעם

איך מכינים?
1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים. מעבירים מספר כפות (כשליש מכל הקמח) לקערה נוספת ואליה מוסיפים ביצה אחת ומים או יוגורט לשתייה תוך כדי ערבוב עד קבלת מרקם נוזלי אך סמיך.
2. חוצים את החלומי ואז חוצים שוב לאורך לקבלת רבעים.
3. טובלים את הרבעים בקמח ומנערים קמח עודף. טובלים בבלילה הנוזלית ומחזירים לקמח. לוחצים היטב את הקמח על הגבינה כך שיווצר ציפוי פלייקי.
4. מטגנים בשמן עמוק על 170 מעלות למשך מספר דקות עד שהציפוי זהוב ויפה.
5. לרוטב קוצצים דק דק דק את כל המרכיבים ומערבבים עם היוגורט או לטחון גביע יוגורט אחד עם כל המרכיבים בבלנדר ואז ידנית לערבב פנימה את הגביע הנוסף לקבלת מרקם סמיך יותר.
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות