קינוח קראמבל תפוחים


בשיתוף שריג היבואן הרשמי
*גרסה פרווה למטה

קינוח קראמבל תפוחים ודבש 🍏
לראש השנה (ובכלל, תקשיבו לי זה ממש טעים)
ומותאם במיוחד לנינג׳ות שלא רוצים להתאמץ!

חשבתי לעצמי איך אפשר לעשות קינוח שגם יהיה ברוח החג, גם טעים, גם מנחם לאחרי ארוחה כבדה וגם שלא יהיה מורכב מדי כי אתם בטח תהיו עמוסים בבישולים גם ככה – וזה עלה!

80% מהמתכון מבוצע בבלנדר מעבד מזון נינג׳ה דיטקט TB403 בעל יכולת זיהוי המרכיבים ועיבודם בצורה ולמרקם האידיאליים!
גם את הקראמבל נכין בו, גם נקצוץ תפוחים וגם נפרוס אותם. פשוט לגמרי!

מה צריך למתכון?
לקראמבל/שטרויזל פקאנים:
200 גרם קמח
150 גרם חמאה רכה או נטורינה לפרווה
150 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר דמררה
3 כפות דבש
כוס פקאנים קצוצים

למלית:
2 קילו תפוחים ירוקים קלופים ומגולענים
50 גרם חמאה או נטורינה
3 כפות דבש (כ-60 גרם)
30 גרם סוכר (כ2 כפות)
*המלית יוצאת יחסית מתוקה אז אפשר לוותר על הסוכר אם אתם רוצים אותה חמוצה יותר)
חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
כפית קינמון
חצי כפית מלח
מיץ מלימון שלם
30 גרם קורנפלור (3 כפות)

אופן הכנה:
1. שמים את כל מרכיבי הקראמבל למעט האגוזים במעבד המזון ומערבלים עד קבלת מרקם גבשושי. מוציאים לקערה ומערבבים עם הפקאנים הקצוצים.
* אפשר להשתמש בפקאנים לא קצוצים ולהכניס אותם למעבד מזון גם כן.
2. קוצצים במעבד מזון 3 תפוחים לרסק, מחליפים לדיסקית הפריסה ופורסים את כל שאר התפוחים.
3. ⁠מעבירים לסיר, מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומבשלים על חום בינוני למשך כ15 דקות או עד שהתקרמל מעט והתפוחים קצת התרככו.
שימו לב שלא נרצה עיסת תפוחים אז לא לבשל יותר מדי.
4. מעבירים את המלית לתבנית גדולה, מפזרים את השטרויזל מעליהם ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 40-45 דקות.
5. ⁠להגיש עם גלידה 🤤
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות