פנקייק ריוויון הכי טעים בארץ 🥞
אם עוד לא טעמתם פנקייק ריוויון – כדאי לכם.
זה פשוט טעים יותר!
ופלאפי יותר!
(זה אותו מתכון שאני איתו שנים, פשוט בגרסה מחודשת)
שאלה שחוזרת על עצמה. הסיבה להשתמש גם בסודה לשתייה וגם באבקת אפייה היא שהשילוב של השתיים יתרום לגובה, לצבע ולטעם של הפנקייקים.
מה צריך?
300 גרם קמח לבן
40 גרם או 3 כפות סוכר
500 מ״ל ריוויון (יש בסופר)
כפית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
2 ביצים מופרדות
50 גרם חמאה מומסת ללא מלח
כפית-כף וניל
איך מכינים?
1. ממיסים את החמאה ונותנים לה להצטנן מעט.
2. מאחדים בקערה את הקמח עם כל המרכיבים היבשים (הסוכר והאבקות).
3. בקערה גדולה נערבב את הריוויון עם החלמונים והחמאה והוניל.
4. ניתן להקציף מעט את החלבונים (הלבן של הביצה) אבל זה לא חובה.
5. מאחדים את היבשים אל הרטובים בתנועות קיפול. כלומר לא לערבב לזה את הצורה, אחרת יהיו פנקייקים שטוחים וקשים.
6. נאחד את החלבונים עם המסה עד שנטמע. זה בסדר גמור אם יש קצת גושים והבלילה לא חלקה.
*השיטה הזו מבוססת במקור על המתכון של טייסטי אם אני לא טועה וכבר שנים שזה מה שאני עושה ואלו הפנקייקים הכי טובים שיש.
7. מבשלים במחבת נונסטיק על חום בינוני, רצוי להשתמש בכוס מדידה כדי שיצאו שווים.
את הפנקייק כדאי להפוך כשהוא מתחיל להראות סימנים כמו בועות ושהקצוות מתייבשים מעט, כמובן שגם הצבע צריך להיות טוב.
*טיפ: הכי חשוב זה לשמור על חום טוב. אם צריך להגביר תגבירו ואם צריך להחליש תחלישו. הבישול הוא דינאמי.
8. מגישים עם סירופ מייפל טבעי כי זה הכי טעים ונהנים מהפנקייק הכי טעים בעולם.
לצפייה ביוטיוב