הסופגניות הכי טעימות בחנוכה!
אני חושב שאם כבר אוכלים סופגניות אז שיהיו ממש שוות את זה, לא סתם איזה משהו יבש שקונים בקניון אלא סופגניות ענן חמות עם ריבה ביתית אמיתית וטעימה!
לא רק שזה שווה את הקלוריות זה גם באמת מאכל אדיר!
המתכון הזה הולך איתי שנים ומסיבה טובה, הוא פשוט נהדר וטעים. בצק מועשר וממותק בדיוק במידה כך שמתי שיפגוש את אבקת הסוכר והריבה יהיה מדהים ובול במתיקות הנכונה. בלי צרבות.
*למטה כתבתי טיפים להצלחה אז תעברו על המתכון*
מה צריך?
300 גרם קמח רב תכליתי + עוד כף
100 מ״ל מים חמימים
ביצה לארג׳
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה רכה
10 גרם שמרים יבשים/30 טריים
5 גרם מלח
כפית וניל
כפית גרידת תפוז
כף ברנדי (לא חובה)
אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר (רצוי שלא תהיה קפואה מאוד) נערבב את המים ביחד עם השמרים וכף קמח. נמתין כ-10 דקות שהשמרים יתחילו לתסוס.
* מדובר בשלב דיי חשוב מאחר והבצק צריך תפיחה חזקה ומהירה וכי בדרך כלל קר בחנוכה.
2. מוסיפים לקערת המיקסר את יתר המרכיבים למעט המלח והחמאה. לשים על מהירות איטית עד קבלת בצק אחיד שהחל להתחזק.
3. בשלב הזה נוסיף את המלח ואת החמאה תוך כדי לישה איטית ונמשיך ללוש עד קבלת בצק חלק וחזק. ראו בסרטון.
4. נעביר לקערה, נכסה ונתפיח במקום חמים ונעים למשך כשעה או עד שהכפיל את נפחו.
5. נחלק את הבצק לחלקיפ במשקל 50-60 גרם, נשטח כל חלק כדי להוציא את האוויר, נקפל קצוות למרכז ונכדרר לכדור יפה.
נדאג לסגור את החלק התחתון של הכדור שיהיה אטום.
6. נקמח ריבועי נייר אפייה, נניח את הבצק עם הצד החלק כלפי מטה ונקמח את הכדורים גם מצידם העליון.
7. נכסה ונתפיח שוב לשעה עד שעתיים עד שהכפילו ואף שילשו את נפחם. הכדורים צריכים להיראות מאוד נפוחים.
8. נחמם שמן עמוק ל-160 מעלות ב-ד-י-ו-ק, נכניס את הכדורים התפוחים לשמן ונטגן 3 דקות מכל צד.
9. נוציא, נמלא בריבה או מילוי אחר, נבזוק אבקת סוכר ונהנה מהן כשהסופגניות בעודן חמימות! אין דברים כאלה תאמינו לי.
*שימו לב: אם הסופגניה יוצאת בצקית במרכז מדובר בבעיה בהתפחה, שהכדורים לא תפחו מספיק ו/או שמן חם מדי.
בנוסף, אם לא קיבלתם פס לבן בסופגניה זאת העדות הכי טובה לכך שחסרה תפיחה לכדורים.
חג שמח!!
לצפייה ביוטיוב