מרק תירס צרפתי


מרק תירס בסגנון צרפתי חלק וכיפי!
פרסום ממומן בשיתוף שריג יבואן רשמי

*עם אופציה לפרווה!

מרק חלבי עם תירס טחון, חלק, עם קרוטונים וחמאה חומה. זה כמו מרק במסעדות באמת!

מה צריך?
גרעיני תירס כ-600-800 גרם (אפשר להשתמש בתירס מקופסה)
תפוח אדמה בינוני
2 כפות קמח
2 כפות חמאה
2 כוסות חלב
מים לכיסוי
מלח לפי הטעם
קרוטונים
חמאה נוספת בסוף לפי הצורך

איך מכינים?
1. מקלפים את התירס ושמים בסיר עם הקלחים. מוסיפים תפו״א בינוני חתוך לקוביות קטנות, מכסים במים ומבשלים עד שרך.
2. ⁠מוציאים את הקלחים, מסננים את התירס ותפוח האדמה ושומרים את המים.
3. ⁠בסיר מחממים חמאה וקמח ליצירת רביכה ומטגנים עד שנהיית זהובה בלונד.
4. ⁠מוזגים 2 כוסות חלב בהדרגה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את התירס, תפוח האדמה ומהמים ששמרנו לפי הצורך.
5. ⁠מחממים וטוחנים היטב.
6. ⁠מסננים את המרק מכל הקליפות והמוצקים. מחזירים לסיר נקי ומתבלים במלח עד שטעים, ניתן גם להמשיך לבשל אותו עד שיסמיך למידה הרצויה.
7. ⁠מחממים חמאה נוספת במחבת עד שהיא משחימה.
8. ⁠מגישים את המרק עם קרוטונים ומהחמאה החומה.
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות