מרק הכיסונים הסיני הכי קל שהכנתי


מרק כיסונים סיני שתרצו לאכול עוד ועוד ועוד (ועוד) 🥟

מה בסוף צריך למרק כיסונים טוב?
מרק עשיר בטעם
בצק ממולא במילוי מתובל כמו שצריך
סבלנות להכין את הכל

אני יודע שאת המרכיב האחרון אין להרבה אנשים אבל עדיין רציתי שכמה שיותר מכם תכינו ותתלהבו ממנו כמוני,
לכן פישטתי לכם את תהליך ההכנה אבל ללא פשרות על הטעם

אני משתמש פה בבצק הכיסונים של שימרית, מוצר יחסית חדש ומדהים שיצא לסופרים ומכולות בארץ מבית שימרית.
40 יח׳ בצק נהדר, מקורר (לא קפוא!), מחולק ומרודד מראש. רק לשים מילוי ולקפל איך שבא לכם!

מה צריך?
* כמויות ל-40 יח׳ כיסונים וכ-4 ליטר מרק
למרק:
2 קילו עצמות עוף או כנפיים
4 ליטר מים
אצבע של גינגר חצויה
6 פטריות שיטאקה מיובשות (קונים בסופרים וחנויות אסייתיות)
2 גבעולי בצל ירוק
אצת קומבו אחת (לפעמים יש בסופר, תמיד יש בחנויות אסייתיות ולפעמים בחנויות טבע/בריאות. לא חובה אם לא מוצאים).
סויה
מלח
מסג׳ (ממש לא חובה, זה טעים גם בלי).

לכיסונים:
חבילת בצק כיסונים של שימרית
500 גרם פרגית/חזה עוף טחון
2 גבעולי בצק ירוק קצוץ ממש דק
כף גינגר מגורד
2 כפות סויה
כף שמן שומשום
חצי כפית פלפל לבן או שחור

אופציות להגשה:
בצל ירוק
בק צוי
שמן שומשום
שמן צ׳ילי

איך מכינים?
1. נשים את העופות בסיר גדול ונכסה במים קרים. נרתיח את העופות למשך 2 דקות ואז כדי לקבל טעם ומראה נקי למרק נסנן את העוף לגמרי, נשטוף כל חתיכה מהלכלוך שנוצר וננקה את הסיר.
2. נחזיר את העופות הנקיים לסיר ביחד על 4 ליטר מים, גינגר, בצל ירוק, פטריות שיטאקה מיובשות ואצת קומבו (לא חובה, זה רק מוסיף אוממי).
נביא לרתיחה, נוציא את האצה, נחליש את האש לבעבוע נמוך ונכסה למשך 3-4 שעות.
3. בנתיים נכין את הכיסונים.
בקערה נערבב היטב את העוף הטחון עם התבלינים.
בשלב הזה אפשר להעביר את המילוי לשק זילוף לנוחות עבודה, רק אל תמלאו את השק יותר מדי שלא יקשה עליכם למלא.
4. פותחים את בצק הכיסונים ומניחים אותם בערימה מולכם ביחד עם קערית מים ושקית הזילוף.
5. ביד החזקה שלכם תחזיקו את השק, ביד השניה תרטיבו את האצבעות, מרחו מעט מים על הכיסון העליון, הרימו אותו, מלאו בחצי כף-כף מילוי וסגרו.
אפשר לסגור כמו טורטליני ואפשר לסגור בצורה הקלה יותר צורת כוכב. דואגים לכסות את הכיסונים המוכנים שלא יתייבשו.
❤️ שימו לב שבסרטון אפשר לראות איך זה מבוצע.
6. מסננים את המרק המוכן, מתבלים בכרבע כוס סויה, מלח לפי הטעם ומסג׳ אם רוצים, חולטים בו את הבק צוי ומכניסים כמה כיסונים שרוצים לאכול לבישול.
* אם נשאר מילוי תעשו ממנו כדורי בשר.

פרסום ממומן בשיתוף שימרית
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות