מריטוצו במילוי קצפת לכל מי שלא רוצה לטגן סופגניות בחנוכה!
אפשר בתכלס להסתכל על זה כאל סופגניה אפויה איטלקית לא?
בצק בריושי חמאתי מתקתק ורך רך עם קצפת שנותרת טובה גם אם תיסעו איתה שעתיים להדלקת נרות שהוזמנתם אליה 😋
זה בזכות אבקת הפודינג וניל שלא רק תורמת למרקם הספציפי שרציתי שיהיה לקצפת אלא גם ליציבות שלה לאורך זמן גם מחוץ למקרר!
נתתי פה 3 אפשרויות שונות לקצפת בטעמים שונים. אתם מוזמנים להמציא עוד ולשחק עם זה!
מצרכים ל-12 יח׳:
350 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר
8 גרם מלח
כף שמרים יבשים 10 גרם
3 ביצים לארג
60 גרם מים
120 חמאה
כף וניל לבצק
למילוי:
250 מ״ל שמנת להקצפה 38%
כף אבקת פודינג וניל אסם
כף תמצית וניל
למילוי בטעם קפה:
250 מ״ל שמנת להקצפה 38%
שוט אספרסו קר במקום התמצית וניל
2 כפות אבקת פודינג וניל
למילוי בטעם קורנפלקס:
250 מ״ל שמנת להקצפה 38%
חצי כוס קורנפלקס
כף אבקת פודינג וניל
אופן הכנה:
מכיניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר, למעט החמאה, ומתחילים ללוש עד שהבצק חזק וחלק. בין 5-10 דקות לישה על מהירות איטית.
מוסיפים בהדרגה את החמאה חתוכה לקוביות וממשיכים ללוש עד שנטמעה במלואה.
מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים ונעים למשך שעה ואז מכניסים למקרר למשך 1-2 שעות כדי שיהיה טעים יותר וקל לעבודה. יותר זמן יותר טעים. אפשר גם לא לקרר בכלל ולהמשיך להתפיח עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים במשקל 60 גרם ומניחים על ריבועי נייר אפייה.
מכסים ומתפיחים כשעתיים או עד הכפלת נפח.
מברישים בביצה טרופה.
מחממים איר פרייר ל-160 מעלות ואז מכניסים את כדורי הבצק בנגלות ל-10 דקות טיגון אוויר/אפייה. ניתן גם לאפות בתנור על 180 מעלות טורבו למשך כ10-15 דקות.
מקציפים את הקצפות עם אבקת פודינג וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
חורצים את הלחמניות, ממלאים בקצפת ומקשטים באבקת סוכר להגשה.
פרסום ממומן בשיתוף אסם-בישולים
לצפייה ביוטיוב