מה זה דאשי ואוממי


מה זה דאשי (Dashi) ואיך הוא קשור לטעם החמישי אוממי? 🐟

בסרטון הזה אני מדבר על אחד מהמרכיבים החשובים במטבח היפני, על הסוגים השונים ואיך הדבר הפשוט הזה מכיל בתוכו ים של טעם!

*שימו לב שנאמר בסרטון להוציא את האצה מהמים כשהם רתחו אבל למעשה כדאי לא להגיע לרתיחה מלאה בשום שלב ולהוציא אותה לפני.

מתכון לדאשי Awase בסיסי:
ליטר מים
10 גרם קומבו
10 גרם שבבי בוניטו או שיטאקה.
*ניתן להחליף את השבבים באבקת דאשי

– משרים את הקומבו במים למשך כחצי שעה או אידיאלית@לילה שלם במקרר להוצאת הטעמים.
– מחממים ומביאים לסף רתיחה.
– מוציאים את הקומבו ומכבים את האש.
– מוסיפים את השבביפ וממתינים 3-5 דקות. יש שמחכים 30-60 שניות, זה תלוי בסוג השבבים וכמה חזק רוצים את הדאשי, כמו תה.
– אם משתמשים בפטריות שיטאקה כדאי להשרות אותן ביחד עם הקומבו.
– מסננים ומשתמשים בו תוך 1-2 ימים.

ניתן להכין דאשי מ:
1. רק אצת קומבו (20 גרם לליטר)
2. רק בוניטו (20 גרם לליטר)
3. רק שיטאקה (20 גרם לליטר)
4. רק ניבושי
5. שילוב של אחד או יותר מהמרכיבים מעל.
* כמובן שיש אינספור מתכוני דאשי ויחסים שונים אך זה הבסיסי שהכי קל לזכור.
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות