בשיתוף שריג היבואן הרשמי
מדריך משקאות קפה עם הנינג׳ה לאקס 3 ב-1 כדי שתוכלו להכין ולהזמין בדיוק את המשקה שמתאים לכם ☕️
לא משנה איזה קפה אתם מעדיפים, עם הנינג׳ה לאקס אפשר להכין הכל. אתם הבריסטה של עצמכם
ועם מערכת הבריסטה אסיסט זה אפילו סיפור פשוט מאוד!
* ברכישה דרך היבואן הרשמי אפשר לקבל מארז קפה עד הבית והטבה ברכישת פח ריקון ☕️
@נינג׳ה
קודם כל – מה זה אספרסו?
אספרסו הוא משקה קפה מרוכז הנחלט בלחץ מים גבוה דרך קפה טחון דק. על כן הוא משקה קטן ועוצמתי עם שכבת קצף (שנקראת קרמה) מלמעלה.
אספרסו רגיל (קצר):
מנה קטנה של קפה עוצמתי המאופיין בשכבת קרמה מעל.
למתקדמים: סטנדרט חליטה של 1:2 מים וקפה. 8-12 גרם קפה טחון בסל, פי 2 משקה נוזלי בכוס.
אספרסו כפול (דאבל/דופיו):
כמו אספרסו רק כפול כמות. אותה עוצמה בדיוק.
למתקדמים: יחס חליטה 1:2 עם 18-20 גרם קפה טחון בסל, 36-40 גרם נוזל בכוס.
ריסטרטו:
דומה לאספרסו אבל קצר וחזק יותר.
למתקדמים: יחס חליטה של כ-1:1.5, כמות קפה טחון כמו דאבל אבל חולטים פחות נוזל.
* עובדה מעניינת, מכיל פחות קפאין.
קפה ארוך (לונגו):
כמו אספרסו כפול אבל בחליטה ארוכה יותר. טעם מדולל יותר.
למתקדמים: יחס חליטה של כ-1:3.
אמריקנו:
דאבל אספרסו עם תוספת של מים חמים נקיים.
מקיאטו:
אספרסו קצר או כפול עם נגיעה של קצף מעל.
״קפה מוכתם״
קורטדו:
אספרסו כפול עם כמות חלב שווה לקפה.
1 ל-1 אספרסו וחלב מוקצף.
Flat White:
אספרסו כפול עם כמות כפולה של חלב לקפה.
כ-1 ל-2 קפה לחלב.
* לפעמים משתמשים בריסטרטו בשביל המשקה הזה.
קפוצ׳ינו:
אספרסו עם כמות גדולה של חלב חם וראש קצף משמעותי.
הסטנדרט הוא שליש קפה, שליש חלב חם, שליש קצף סמיך.
לאטה:
דומה לקפוצ׳ינו אבל עם יותר חלב ויותר קצף.
יחס של כ- 1:5 קפה וחלב מוקצף.
לצפייה ביוטיוב