מאפה בצק עלים וקרם שקדים (פיטיוויה)


פיטיוויה Pithivier
הוא מאפה בצק עלים ממולא בקרם פרנג׳יפן שהוא
קרם שקדים עם קרם פטיסייר. מאפה צרפתי קלאסי מהמם!

מאפה מושלם לחג או לסופ״ש שאפשר בקלות להכין מראש, לחמם מחדש לפני ההגשה ולהחזיר לו את הקריספיות המשגעת הזאת!

לא צריך להתאמץ במיוחד להכין אותו כי הקרם הוא ערבוב של כמה מצרכים והבצק הוא בצק העלים המצונן המעולה של שימרית.
בצק מופשר מראש, מרודד, מצונן, מוכן ומזומן לעבודה.
פשוט להוציא מהמקרר ולהתחיל לעבוד איתו 🤩

מה צריך?
2 יח׳ בצק עלים מצונן של שימרית

קרם פטיסייר:
200 מל חלב (3/4 כוס)
2 חלמונים (40 גרם)
50 גרם סוכר (4 כפות)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)

קרם שקדים:
100 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
ביצה 1 L
כף רום/ליקר שקדים (לא חובה)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)

להברשה:
2 חלמון עם 2 כפות חלב

אופן הכנה:
1. טורפים עם מטרפה בקלחת/סיר קטן את כל מרכיבי קרם הפטיסייר ומחממים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך.
כאשר תראו בועת רתיחה ראשונה ספרו עוד 10 שניות והורידו מהאש. זה קרם מושלם.
2. שטחו על צלחת או מגש, כסו בניילון נצמד וקררו במקרר.
3. בקערה גדולה או בקערת מיקסר הקציפו את החמאה הרכה ביחד עם אבקת הסוכר, אבקת השקדים והקורנפלור עד שאחיד ובהיר. נקו את דפנות הקערה והוסיפו את הרום והביצה והקציפו שוב לאיחוד.
4. הוציאו את קרם הפטיסייר מהמקרר, ערבבו אותו מעט בקערה לריכוך וערבבו ביחד עם קרם השקדים. זה עכשיו קרם פרנג׳יפן.
תעבירו לשק זילוף (כדאי, לא חובה).
5. מבלי להוריד את נייר האפייה פתחו גליל בצק עלים של שימרית, חתכו עיגול בקוטר 25 ס״מ מקסימום וזלפו את המילוי עם השארת 2-3 ס״מ שוליים.
* שימו לב שאפשר למלא שכבה דקה ושכבה עבה של המילוי, לבחירתכם.
6. הברישו ביצה/מים בשוליים הנותרות וכסו בבצק עלים נוסף.
הדקו את השוליים וחתכו את העיגול העליון.
כעת מומלץ לקרר את המאפה במקרר למשך 15-20 דקות שיהיה נוח לעבודה.
בנתיים חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
7. הברישו את המאפה בחלמון ובעזרת סכין קטנה צרו דוגמה יפה בחלקו העליון. אפשר גם לעשות סגירה יפה לשוליים.
8. העבירו את המאפה לתבנית עם נייר האפייה ואפו למשך 40 דקות.
9. בשלב הזה אפשר לצנן מעט ולהגיש או לעטוף ולקרר במקרר ולפני ההגשה לחמם מחדש שיחזור להיות קריספי.

פרסום ממומן בשיתוף שימרית
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות