כריך של שישי! חלת שניצל עם מטבוחה של שישי אבל בלי העוף!
פרסום ממומן בשיתוף beyondmeat
אותה חוויה של הכריך כמו עם שניצל אמיתי אבל עם שניצל מסדרת עוף מן הצומח החדשה של ביונד מיט שמבוסס על חלבון אפונה!
מה המתכון?
לחלות (6 יח׳):
330 גרם קמח חלה/לחם (2 כוסות ו-3/4)
מים 150 מ״ל
סוכר 50 גרם(רבע כוס)
שמן 25 גרם (2 כפות)
מלח 6 גרם (כפית)
שמרים יבשים 5 גרם (כפית וחצי)
ביצה (להוסיף עוד כף שמן ו-30 מ״ל במקום)
למטבוחה:
2 קילו עגבניות – עדיף מקולפות
5 פלפל אדום מתוק
3-5 פלפל ירוק חריף
ראש שום שלם מקולף
כף גדושה פפריקה
כף סוכר
מלח לפי הטעם
כוס שמן
חציל מטוגן וטחינה
איך מכינים?
1. מאחדים את מרכיבי הבצק ולשים עד בצק חזק. מתפיחים עד הכפלה ומחלקים ל-6. מאריכים לרצועות וקולעים קליעת 8.
ממליץ לצפות בסרטונים בגוגל למי שלא יודע איך.
מתפיחים שוב עד הכפלת הנפח ואופים על 160 מעלות טורבו ל-15 דקות.
ממליץ לצפות בסרטון שלי על חלות לפני כן.
2. למטבוחה (יש גם סרטון נפרד), מקלפים את העגבניות וקולים בתנור את הפלפלים עד השחמה וכדי לקלף מהם את הקליפה.
מבשלים ביחד עם שאר המרכיבים ומחצית מכמות השמן לשעה-שעתיים עד שהמטבוחה נהיית ריבתית וטעימה.
להוסיף את השמן ולהוסיף מלח לפי הצורך.
3. פורסים חצילים ומטגנים. אני ממליץ להמליח ולספוג מים לפני.
4. מכינים טחינה.
5. מטגנים את השניצל של ביונד מיט עד הזהבה יפה.
6. מרכיבים את הסנדוויץ ונהנים!!
לצפייה ביוטיוב