כרוב ממולא


כרוב ממולא בסגנון הונגרי שאני באמת יכול לבד לאכול סיר כזה שלם (על פני כמה ימים, אבל לחיות רק על זה)

בקרפור וקרפור אונליין כמובן יש לי את כל המוצרים שצריך למתכון הזה ועוד הרבה!
המלצה שלי, לכו לקצב, תבחרו חבילת בשר מנתח צלעות יפה ותבקשו שאותו יטחנו לכם לבשר טחון. זה ישדרג לכם את המנה!

הסיר הזה הוא אחד הסירים שהכי מזכירים לי בית ונראה לי שהצלחתי הפעם לקחת אותו ועם הטוויסט שלי לתת לו טאצ׳ מעט שונה שאני מאוד אוהב!
קימל טחון, בצל מטוגן וסלמי קצוץ בבשר 🤤

מה צריך? מספיק לסיר גדול אחד.
ראש כרוב לבן שלם.
500 גרם בשר טחון לה מרשה. אני ממליץ על צלעות.
חצי כוס אורז של קרפור. פרסי או עגול.
צנצנת פסאטה (מחית עגבניות) קרפור
חבילת סלמי הרץ/סרוולד קצוץ
כרוב כבוש
2 ביצים
בצל לבן גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 ביצים
כף מלח שטוחה
כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה
כפית קימל טחון
מים לבישול

איך מכינים?
1. משרים חצי כןס אורז במים לחצי שעה.
2. מוציאים את ליבת הכרוב ומבשלים במים רותחים עד שהעלים מתרככים ומתנתקים.
טיפ: ניתן כל כמה דקות להוציא עם מלקחיים את העלים החיצוניים ולחשוף עלים חדשים למים. ככה הבישול מהיר ואחיד יותר.
3. קוצצים קטן את הבצל ומטגנים בסיר רחב במעט בשמן עד הזהבה/השחמה קלה.
4. מוציאים לקערה ומערבבים עם הבשר, הסלמי הקצוץ, ביצים, תבלינים ושום.
5. ממלאים עלי כרוב ומגלגלים.
טיפ: אם הגבעול של הכרוב עבה וקשה מדי ניתן לחתוך אותו כמו בסרטון. נסו לא למלא יותר מדי מילוי. גודל של קבב זה מספיק.
6. רפדו את תחתית הסיר הרחב בכרוב כבוש ושאריות כרוב שנותר לכם (אם הסיר מספיק גדול)
סדרו את הכרוב הממולא, פזרו כרוב כבוש נוסף מלמעלה ומזגו את הפסאטה. הוסיפו מים עד לכיסוי ובשלו על אש נמוכה בבעבוע עדין למשך שעה וחצי-שעתיים עם מכסה מעט פתוח עד שמתרכך לגמרי.
7. בדקו כל כמה זמן את מצב המים שלא ישרף לכם בתחתית.
טיפ: לסיום ניתן להכניס ללא המכסה לתנור על 200 מעלות להשחמה יפה מלמעלה לפני ההגשה.

פרסום ממומן בשיתוף קרפור
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות