חלת עגבניות


חלה עם המים של העגבניות?! 🍅

אז באפליקציה השניה יש אתגר ולכל קבוצה יש חומר גלם מסויים שעליהם להכין מתכונים באמצעותו.
שליו, קבוצה איטמי 🐇, זאת העגבניה!

אז בין היתר צילמתי את המתכון הזה לחלת עגבניות 🍅
יצא מדהים אבל כמובן שאפשר פשוט להשתמש במים.

מה צריך?
330 גרם קמח
150 גרם מים או מי עגבניות כמו בסרטון
50 גרם סוכר
25 גרם שמן
8 גרם שמרים יבשים
6 גרם מלח

אופן הכנה:
1. מכניסים הכל למיקסר ולשים על מהירות איטית למספר דקות עד שהבצק חזק.
2. מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח, כשעה-שעה וחצי.
3. מחלקים ל-4 חלקים, משטחים כל חלק ומנקנקים לנקניק שמן.
4. מכסים ונותנים לבצק לנוח עוד 15 דקות.
5. משטחים שוב ומנקנקים לרצועה ארוכה ודחוסה. נסו שלא יהיו בועות אוויר בפנים.
6. קולעים את החלה.
7. שמים על תבנית מרופדת, מכסים בניילון נצמד או שקית ומתפיחים כשעתיים-שלוש, עד שהחלה תפוחה מספיק (כמו בסרטון).
* אם החלה לא תפוחה מספיק יהיו לה את הקרעים האלו באפייה.
8. מברישים בביצה או מים ומקשטים. אני שמתי עגבניות מיובשות ורוזמרין.
9. אופים בתנור על 180 מעלות טורבו לכ-25 דקות. באמצע האפייה מומלץ לסובב את התבנית לאפייה אחידה יותר.⁩
לצפייה ביוטיוב



תפריט נגישות