זלאביה או זלבייה?


זלאביה או זלבייה?
אני כבר מבולבל מכל השמות המבלבלים האלה, זה מרגיש לי שלכל מאכל יש שני שמות ולכל שם יש שני מאכלים 😵‍💫
מה שבטוח שכולם טעימים אז בואו ננסה להכין אחד מהם!

מה צריך?
150 גרם קמח
4 כפות קורנפלור
רבע כפית אבקת אפייה
קצת כורכום לצבע (או צבע מאכל צהוב/כתום)
4 כפות יוגורט
150 מ״ל מים

לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס מים
קצת זעפרן
5 זרעי הל
כף מי ורדים
כף מיץ לימון

שמן לטיגון

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערה ומעבירים לשק זילוף או בקבוק לחיץ.
2. שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר או קלחת ומרתיחים. למדייקים הסירופ צריך להגיע ל-110 מעלות צלזיוס.
לאחר שהסירופ התקרר מעט (עדיין חם) צריכה להיות לו טקסטורה כמו שהצגתי, זה חשוב כדי שהציפוי יהיה טוב.
3. מחממים שמן במחבת ומזלפים שבלולים מהבלילה לשמן בצורה שהראתי, מטגנים כדקה והופכים ומטגנים לעוד דקה.
תחילה הבלילה תבעבע מאוד והיא מוכנה כשהבועות נרגעו.
4. מוציאים לנייר סופג וטובלים למספר שניות בסירופ (החם!)
5. מפזרים פיסטוקים קצוצים מעל ונהנים מהדבר הזה
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות