בואו נכין ביצה טורקית


במימון משק צוריאל
ביצה טורקית – עלומה על לאבנה עיזים ושמן צ׳ילי אדום

כל מה שטוב בביצה עלומה ויותר!
צילמתי את המתכון הזה מזמן ואני רק נזכר איזה מגניב הוא היה שבא לי להכין שוב.
ביצה חצי רכה על מצע של לאבנה עיזים של המשק ושמן מתובל…. בא לי פשוט לקחת איזה לחם ולאכול ביחד, זה ביס נדיר.

מה צריך?
ביצים – כמה שרוצים.
סיר עם מים חמים (לא רותחים בהגזמה)
שלוק חומץ
כ-5 כפות שמן זית
שן שום כתושה
חצי כפית-כפית צ׳ילי גרוס
חצי כפית פפריקה אדומה לצבע
לאבנה עיזים משק צוריאל
מלח לסיום

איך מכינים?
* את הביצה העלומה ניתן להחליף בביצת עין.
1. טיפ לביצה עלומה: לשבור את הביצה לתוך מסננת קטנה ולתת לה לטפטף את הלבן הנוזלי יותר. ככה הביצה תצא נקיה ומסודרת יותר. את הביצה מעבירים לקערית קטנה.
2. ⁠מחממים סיר עם מים, מגיעים לסף רתיחה, בעבוע עדין. מוסיפים למים שלוק חומץ (כ-2 כפות).
3. ⁠מערבבים את המים למערבולת עדינה ובזהירות שופכים את הביצה למערבולת. הביצה תסתובב סביב עצמה ותיסגר לאט לאט. מומלץ להזיז את המים מדי פעם כדי שהביצה לא תידבק בטעות לתחתית.
4. ⁠לאחר כ-3-5 דקות בישול על הרתיחה העדינה נוציא אותה בעזרת כף מחוררת, הלבן צריך להיות יציב והחלמון עוד מעט נוזלי. מעבירים לקערה עם מים.
5. ⁠לוקחים מחבת ומוסיפים אליה את השמן, צ׳ילי, שום ופפריקה ומחממים קלות עד שהשום נהיה ארומטי ומעט מטוגן. מורידים מהאש.
6. מכינים צלחת הגשה, מורחים לאבנה עיזים, מניחים עליו את הביצה/ביצים ומוזגים מהשמן. ממליחים מעט ומגישים.
לצפייה ביוטיוב

תפריט נגישות