אסאדו ברוטב מיסו ובצל שרוף
מתכון למתקדמים!
מנה מדהימה. אין לי עוד מה להוסיף.
תגישו לצד פולנטה/פירה קרמי (יש מתכון אצלי) וזה וואו!
(שימו לב שמרחתי קרם כלשהו בצלחת, אלו הבצלים שטחנתי אותם אחרי הסינון).
מה צריך?
שורט ריבס – כמה שנכנס בסיר 🤷♂️
בצל שרוף – 3 ראשים
ליטר ציר עוף/ירקות או מים
ראש שום
5-6 כפות מיסו גדושות
3 כוכבי אניס
טימין
בקבוק יין לבן
ג׳לטין – לא חובה – שני דפים או חצי חבילה (אבקה)
פירה
פטרוזיליה מלמעלה
אופן הכנה?
1. מורחים רבעי בצלים במעט שמן ומשחימים בתנור על 200 מעלות עד שממש שחום.
2. ממליחים מעט את השורט ריבס, מייבשים וצורבים בסיר עם מעט שמן עד הזהבה מכל הכיוונים. מוציאים.
3. למזוג בקבוק יין שלם ולצמצם בחצי.
4. מוסיפים את הציר ושאר המרכיבים ופותחים את המיסו בעזרת מסננת. מחזירים את הבצל ואת הבשר.
5. להוסיף מים לפי הצורך. קו הנוזלים צריך כמעט לכסות את הבשר. מביאים לרתיחה עדינה.
6. מכסים בקרטוש (נייר אפייה גזור) ומכניסים לתנור על 100 מעלות למשך 3-4 שעות או עד שהבשר רך אבל לא מתפורר לגמרי.
7. סוגרים במכסה, נותנים לזה להתקרר ומכניסים למקרר ללילה שלם או שמדלגים. הזמן הזה משפר את הטעמים.
8. מכפים את השומן השף, מוציאים את הבשר ושמים בצד, מסננים את הנוזלים ושומרים אותם!
9. את שאריות הבצל אפשר לטחון לקרם, ממש לא חובה.
10. מזוג כשתי מצקות רוטב למחבת ונתחיל לצמצם. נחזיר מנה/שתיים של בשר למחבת ונחמם ברוטב.
11. הרוטב לאט לאט יצטמצם ויסמיך, עד שיהיה מספיק סמיך כדי לזגג את הבשר. שימו לב לא לצמצם יותר מדי כי המיסו מלוח וזה יכול להיות חזק מדי.
ניתן להוסיף קוביות חמאה קרה (כשתי כפות) ולהעשיר את הרוטב.
12. מגישים לצד פירה או משהו ונהנים מבשר רך ונמס עם רוטב עשיר וטעים בטירוף!
לצפייה ביוטיוב