ראש הממשלה נתניהו בחברון:
״אנחנו התרענו לפני כמה שבועות על ניסיונות של אויבינו לפגוע בנו, באזרחינו ובחיילינו לקראת הבחירות. זה מה שניסו לעשות כאן. חיילי צה״ל בלמו את זה בגופם, וגם נפגעו. החיילים לא רק שעצרו את המחבלים, אלא גם הסתערו בגבורה וחיסלו אותם.
אנחנו נפעל קודם כל להרוס את המקום הזה, לשנות את זה לחלוטין. אבל לעשות משהו שלא נעשה עד עכשיו – אנחנו הולכים ליישם את המודל המוצלח והתוקפני שעשינו במחנות הפליטים שהם בעצם מבצרי טרור. זה בדיוק מה שנעשה כאן בתוך שכונה בחברון שממנה יצאו המחבלים. אנחנו נפנה את התושבים, אנחנו נעבור בית בית, נוציא שם גם את כלי הנשק, וכל תשתיות הטרור יטופלו וייהרסו. במקביל אנחנו עושים כתר על העיר חברון וחלחול. אנחנו נשקול את הרחבת המודל הזה גם לערים אחרות. אנחנו ננקה את הבתים הבלתי חוקיים שלאורך הצירים בקצב מואץ. זה מאיים על כוחותינו.
אנחנו גם נבטיח דבר אחר – אנחנו ראינו, שר הביטחון ואני, פעולה של צה"ל רחבה מאוד ביהודה ושומרון כפי שלא נעשתה מאז מלחמת ששת הימים. צה"ל במוכנות לבצע אותה ואנחנו נקבע את העיתוי, אבל זה בדרך.
בנוסף אני רוצה לומר מילה על המתיישבים הגיבורים שלנו. אתם עומדים בפרץ. אתם מופת לעם ישראל, אתם מופת למדינת ישראל. אנחנו הולכים להרוס את תשתיות הטרור ואנחנו הולכים לבנות את תשתיות ההתיישבות. למעלה ממאה יישובים חדשים שאנחנו בונים ומסדירים ממש כאן, ולא רק כאן. כמובן למעלה מ-100 חוות. נהרוס את תשתיות הטרור ונקים עוד ועוד יישובים״.
וידאו: עומר מירון / לע״מ
סאונד: יחזקאל קנדיל / לע״מ
לסרטון ביוטיוב