מקלובה שווארמה בשר אורז פיסטוקים וכרובית
מצרכים:
3 כוסות אורז עגול (כוסות בנפח 240 מ"ל)
2 תפוחי אדמה גדולים
500 גרם בשר כבש טחון עם 20% שומן כבש (או טחון אחר)
1 כרובית בינונית
2 בצלים לבנים גדולים
4 שיני שום כתושות
1 צרור פטרוזיליה
5 כפות פיסטוקים קצוצים
1 כפית תבלין גריל עוף
0.5 כפית סומק
1 כף גדושה תבלין שווארמה
1 כפית בהרט
1 כפית כמון
1 כף מלח גדושה (או לפי טעם!)
1 כפית שטוחה פלפל שחור
(מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק)
5.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1: משרים 3 כוסות אורז עגול בהרבה מים כשעה או מספר שעות. אח"כ מסננים ושוטפים.
2: חותכים כרובית לפרחים, משמנים ואופים בתנור על 180 מעלות כ-30-40 דקות עד שהן מזהיבות יפה ומוציאים.
3: מקלפים וחותכים 2 תפוחי אדמה לצ'יפסים גדולים (או לעיגולים), מטגנים במחבת עם כמות שמן זית נכבדת עד שהם משחימים יפה ומוציאים, מחלצים מכמות שמן הזית כיוון שעם יתרת השמן נטגן את הבצל.
4: מטגנים 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות עד לקירמול ומוסיפים 500 גרם בשר כבש או בשר טלה טחון (20% ממנו שומן כבש) מפוררים אותו מטגנים בעוצמת אש גבוהה וכשהוא מוכן מוסיפים את התבלינים: גריל עוף, סומק, תבלין שווארמה, בהרט, כמון, מלח פלפל וחופן נכבד של פיסטוקים קצוצים (כ-5-6 כפות). מלח לפי טעם ומי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק לתערובת.
5: מוסיפים את האורז העגול השטוף והמסונן מערבבים מטגנים עוד מספר דקות ומוסיפים בסיום הבישול צרור פטרוזיליה קצוצה טרייה. מערבבים היטב וטועמים לוודא שאכן התערובת מלוחה וטעימה לכם, חסר משהו? תוסיפו!
6: בונים את המקלובה: בסיר עמיד לחימום בתנור שמים נייר אפייה עגול, מניחים את תפוחי האדמה שטיגנו, עליהם מתערובת האורז והבשר, הכרוביות האפויות, עוד תערובת אורז ובשר, עוד כרוביות וכך הלאה עד שמסיימים מהדקים את זה. מוסיפים 5.5 כוסות מים חמים בעדינות.
7: מעבירים לבישול בעוצמה גבוהה על הגז מספר דקות ואח"כ עוטפים בנייר אפייה, נייר כסף, עיטוף הרמטי ומכניסים לתנור על 200 מעלות טורבו לשעה, שעה ו-5 דקות. מוציאים והופכים, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה טובה.
#מקלובה #שווארמה #שבת #ארוחתצהריים #בשר
source