פודיק ביוטיוב: פיצה ברוטב שמנת בצל מקורמל ובטטה



פיצה ברוטב שמנת בצל מקורמל ובטטה 🟠🧀🧅🍠

ל-6 פיצות בינוניות:
1 קילו קמח 0 קאפוטו נובולה הסגול (או קאפוטו האדום)
600 גרם מים פושרים
1 גרם שמרים יבשים
30 גרם מלח

לרוטב שמנת בצל מקורמל (מספיר ל-2-3 פיצות):
1 בצל לבן גדול
1 גביע שמנת מתוקה 250 מ"ל
1 חופן מוצרלה מגורדת
2 כפות גרנה פדנו מגוררת
1 כפית סוכר חום
0.5 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור גרוס

לטופינג:
1 חופן קוביות בטטה אפויות
1 חופן עלי בזיליקום
מלח

אופן ההכנה:
1: למיקסר תוסיפו את המים והשמרים וערבבו טוב. אח"כ תוסיפו את הקמח ותלושו הכל מס' דקות, ב-2 דקות האחרונות תוסיפו את המלח ותמשיכו ללוש עד לקבלת בצק חלק.
2: צרו כדור בצק וכסו ותנו לו מנוחה של 10 דקות, אח"כ שוב פעם קפלו ותלושו אותו כסו ותנו לו עוד 10 דקות מנוחה (הבצק יהיה חלק יותר), אח"כ כסו והתפיחו שעתיים (בחוץ על השיש)
3: אחרי שעתיים חלקו את הבצק ל-3 כדורים, כדררו כמו בסרטון העבירו אותם לכלי פלסטיק אטום, התפיחו שוב עוד שעתיים בטמפ' החדר. לאחר מכן הכניסו למקרר להתפחה של 24 שעות.
4: תכינו את התוספות: קלפו וחתכו בטטה לקוביות, תוסיפו שמן זית פלפל ומלח ותאפו בתנור על 200 כ-30-40 דקות עד לריכוך והזהבה.
5: רוטב שמנת בצל מקורמל: חתכו בצל לבן גדול לשיערות וקרמלו במחבת עם שמן זית (או חמאה) עד שהבצל ממש חום. אח"כ תוסיפו גביע שמנת מתוקה, כפית סוכר חום, חצי כפית אגוז מוסקט, מלח פלפל שחור גרוס, 2 כפות גרנה פדנו ומוצרלה מגוררות וערבבו מספר דקות עד שהרוטב מסמיך יפה. ברגע שזה קורה תעבירו לקערה ושמרו בצד.
4: לאחר 24 שעות שהבצק תפח תוציאו את הבצק 2 שעות לפני האפייה לטמפ׳ בחדר, חלצו כדור בצק בזהירות ופתחו על סמולינה!
6: פזרו מעט סמולינה על כף הפיצה תעבירו את הבצק עליו ותתחילו לשים את התוספות: רוטב שמנת בצל מקורמל (לא להעמיס!) קוביות בטטה, בזיליקום מוצרלה וגרנה פדנה ותכניסו לטאבון עם טמפ' רצפה 420 מעלות או תנור שחומם מראש למקסימום מעלות עם תבנית ותשימו את הפיצה על התבנית! אני מבטיח לכם ביס שלא תשכחו הרבה זמן.. אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה.

#פיצה #פיצות #ארוחתערב #חלבי #בצל

source

תפריט נגישות