משאוושה / מסבחה אורגינלית כמו בכפרים 🔥
+ חריף ירוק ביתי כמו במסעדות
מצרכים:
250 גרם גרגירי חומוס (חצי שקית)
0.5 בצל לבן חתוך ל-2
1 כפית אבקת סודה לשתייה
0.7 כוס טחינה גולמית (שלושתרבע כוס או לפי טעם)
מלח לפי טעם
כפית חמאת בוטנים שטוחה (לטעם אגוזי נוסף)
5 כפות שמן זית
0.5 כפית כמון
1 לימון שלם
0.5 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום
1 מעט פטרוזיליה
לחריף ירוק:
250 גרם פלפלים ירוקים חריפים
1 פלפל צ'ילי אדום
3 גבעולי בצל ירוק
1 כף שמן
4 שיני שום
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות של שיפקה משימורים
1 מעט פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1: משרים גרגירי חומוס עם הרבה מים עד לכיסוי למשך לילה שלם.
2: מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם הרבה מים + אבקת סודה לשתייה וחצי בצל לבן חתוך ל-2 עד שהגרגירים רכים (כשעתיים-3 או פחות).
3: בזמן בישול הגרגירים מכינים חריף ירוק: למעבד מזון מוסיפים את הפלפלים הירוקים החריפים (אפשר לנקות את כל החלקים הלבנים לצבע ירוק יותר) פלפל צ'ילי אדום, בצל ירוק, שום, סוכר, מלח, פטרוזיליה, שמן, שיפקה משימורים וטוחנים הכל עד למרקם הרצוי. מתקנים תיבול לפי טעם.
4: מסננים את גרגירי החומוס ושומרים את מי הבישול שלהם בצד (נצטרך קצת מהם למסבחה), מעבירים את הגרגירים המסוננים לקערה ביחד עם הבצל שבושל, טוחנים במכתש ועלי חצי פלפל חריף ירוק, 2 שיני שום, ומעט פטרוזיליה עד שמקבלים מרקם של מעין "משחה", מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי ושמן זית ומערבבים, מוסיפים את התערובת הזו לקערה עם הגרגירים.
5: לקערת הגרגירים מוסיפים מעט ממי הבישול שבישלנו איתם את הגרגירים, מוסיפים את הטחינה הגולמית, מלח מעט כמון מעט שמן זית וכפית שטוחה מאוד של חמאת בוטנים לעוד טעם אגוזי (לא חובה אבל רצוי).
6: מערבבים הכל ומועכים עם הכף זה אמור להיות במרקם גס לעומת חומוס. טועמים ומתקנים טעם במידת הצורך.
7: מצלחתים בצלחת עם החריף הירוק שהכנו, עוד קצת טחינה גולמית, גרגירי חומוס מבושלים, כמון פפריקה אדומה מעט פטרוזיליה ושמן זית וקיבלתם מסבחה / משאוושה יותר טובה מבמסעדה! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה טובה, אוהב אתכם!
#חומוס #ארוחתצהריים #מסבחה #משאוושה #שבת
source