7 טיפים מנצחים להכנת עוגת שמרים

אתם מתכננים להכין עוגת שמרים ומרגישים אבודים? להכין עוגת שמרים מעולה זה ממש לא מסובך, כל עוד עוקבים אחרי כללים וטיפים נכונים. במאמר הבא אנחנו נעבור על 7 טיפים מנצחים, בעזרתם תוכלו להכין עוגות שמרים כמו קונדיטורים מקצועיים.

מעקב אחרי הטיפים הבאים יעזור לכם לחסוך זמן רב במהלך הכנת המתכון ותוצאה סופית של עוגה רכה ומפנקת ביותר.

השתמשו בכמויות מדויקות

לא סתם מתכון נרשם בצורה מסוימת ולכן השתדלו לוודא שאכן יש לכם את כל מרכיבי המתכון לפני שאתם ניגשים למלאכת ההכנה. המתכון עלול לצאת שונה לגמרי או אפילו להיהרס אם למשל רשום להשתמש ב-2 ביצים ויש לכם רק ביצה אחת. במידה וחסר לכם מרכיב מסוים אנחנו ממליצים להתייעץ עם כותב המתכון או להעלות את השאלה לפורום של אפייה לפני שאתם עושים את הניסוי בעצמכם. שאלה פשוטה יכולה לחסוך לכם שעות של הכנה.

חממו את התנור מראש

ישנם 2 יתרונות לכך שאתם מחממים את התנור לפני ההכנה:

  1. אתם חוסכים לעצמכם המתנה מיותרת בהמשך.
  2. עוגה טובה נעשית בתנור שחומם מראש. במידה ואתם מכניסים עוגה לתנור שלא חומם מראש עלול לקרות מצב שבו העוגה חיה מבפנים ושרופה מבחוץ.

הכינו את כל המרכיבים מראש

לאחר הכנת מתכונים רבים גילינו שהשיטה הטובה ביותר להכנת עוגה היא להניח את כל המרכיבים השונים מראש ועל ידי כך הכנת המתכון נעשית בצורה חלקה ונוחה יותר. יתרון נוסף הוא שאתם יכולים לוודא שלא שכחתם להוסיף שום מרכיב מכיוון שכל המצרכים נמצאים ממש מולכם.

כל תנור הוא שונה

חשוב לזכור שכל תנור הוא שונה מבחינת הטמפרטורה ואם הטמפרטורה שכותב המתכון רשם היא 180 מעלות, היא לא בהכרח נכונה לתנור שלכם. לכל תנור יש סטייה מסוימת ולכן חשוב להשגיח על העוגה כשהיא נמצאת בתנור בעיקר לקראת סוף האפייה.

השתמשו בתבנית רב פעמית

לתבנית רב פעמית יש יתרונות רבים שאין לתבנית חד פעמית או לנייר כסף. תבנית רב פעמית היא אקולוגית, חסכונית ומסייעת לאפייה טובה יותר לעומת תבנית חד פעמית. הסוד שלנו לעוגת שמרים פרווה מנצחת הוא שימוש בתבנית רב פעמית ועל ידי כך מתקבלת עוגה אוורירית וגבוהה.

היו סובלניים

גם אם העוגה לא יצאה בדיוק כמו שחשבתם שהיא תצא חשוב שתהיו סובלניים ומכילים כלפי עצמכם. אחרי הכל ניסיון האפייה מגיע עם הזמן וככל שתתמידו ותמשיכו להכין מתכוני עוגות – אתם תשתפרו.

השקיעו בנראות העוגה

גם אם עשיתם עוגה מושלמת לפי הוראות המתכון יש להשקיע באסתטיות ונראות העוגה כי אחרי הכל – העין אוכלת ראשונה. הוסיפו לעוגה תוספות ושדרוגים כמו אגוזים, שוקולדים וזילופי שוקולד (תלוי בסוג העוגה). קישוטים ועיצובים נוספים כמעט תמיד יגרמו לעוגה להיראות מושכת יותר לעומת עוגה פשוטה ורגילה.

סיכום

כעת יש לכם את כל הטיפים המנצחים להכנת עוגת שמרים כמו שפים מקצועיים. מחפשים מתכונים נוספים? באתר מתכונית תוכלו למצוא מגוון רחב של עוגות מכל הסוגים, חפשו אותנו.

המאמר נכתב ע”י עמרי ומאי, מתכונית

תפריט נגישות