ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע אתמול יחד עם רעייתו שרה נתניהו לאוניברסיטה הציבורית בבודפשט, שם הוענק לו תואר ד״ר של כבוד למנהיגות על ידי רקטור האוניברסיטה
מדברי ראש הממשלה נתניהו בפני הסטודנטים:
״אני מתכבד לקבל מכם תואר כבוד למנהיגות. מנהיגות היא משהו שקשה לכמת וקשה להגדיר. פעם אבי שאל אותי לגבי עיקרון המנהיגות. אבי ז"ל היה היסטוריון של העם היהודי ופרופסור באוניברסיטה. לפני שכיהנתי כראש ממשלה, שאלתי אותו: "מה הדבר הכי חשוב שצריך לעשות כדי להנהיג את המדינה שלנו?". הוא שאל אותי "מה אתה חושב?" אמרתי שצריך שיהיה לי חזון.
גם צריך להיות גמיש ונחוש, וגם לשלב בין השניים כדי להשיג את החזון הזה.
כי כפי שעמנואל קאנט אמר, שום דבר לא יכול ליישר את העצים העקומים של האנושות. הוא אמר שככה זה תמיד. אי אפשר לבוא עם מסור גיזום. אז אבי אמר: "טוב, זה נכון אבל זה נכון לגבי כל דבר, בין אם אתה מנהיג עסקי או מנהיג צבאי או מנהיג אקדמאי. אתה צריך חזון וגמישות. אתה חייב דבר אחד אם אתה רוצה להנהיג את המדינה הזו". אז אני שאלתי, "אז מה זה?" והוא השיב במילה אחת שהפתיעה אותי. הוא אמר: "צריך שתהיה לך השכלה. לקבל השכלה עמוקה ונרחבת. אחרת תהיה בחסדי הפקידים שלך״ – זה נקרא ה׳דיפ-סטייט׳.
אז חייב שתהיה לך השכלה. להשכלה הייתה ערך עליון עבור העם היהודי במשך מאות שנים, במשך אלפי שנים. להשכלה גם הייתה ערך כאן בהונגריה״.
וידאו: רועי אברהם / לע״מ
סאונד: ניר שרף/ לע״מ.
לסרטון ביוטיוב