פודיק ביוטיוב: קציצות בשר לימוניות בטעם קובה חמוסטה



קציצות בשר לימוניות בטעם חמוסטה 🍋🔥

מצרכים לכ-20 קציצות

לבשר:
500 גרם בשר טחון
1 בצל לבן מטוגן
2 גבעולי סלרי עם עלים קצוצים מטוגנים
1 כפית מלח גדושה
1 כפית שטוחה בהרט
מעט פלפל שחור
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה L
1 כפית אבקת אפייה

לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים
4 שיני שום כתושות
1 כפית חוואיג'
1.5 ליטר ציר בקר או מים
1 כף אבקת מרק (לא חובה)
3 קישואים
0.5 צרור מנגולד (עלי סלק)
0.5 צרור סלרי עם העלים
2 לימונים
1 כף מלח או לפי טעם
1 כף קורנפלור גדושה (עם מעט מים להסמיך רוטב)

אופן ההכנה:
1: טגנו בצל לבן ו-2 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים לקוביות עם מעט מלח ופלפל עד להשחמה ולקירמול הבצל, תעבירו לקערה וחכו שיתקררו. אל תנקו את הסיר!
2: תוסיפו לקערה עם הבצל והסלרי המטוגנים את הבשר הטחון, המלח הבהרט פירורי הלחם הביצה ואבקת האפייה וערבבו היטב, תכסו ותקררו כ-30-60 דק' במקרר.
3: אח"כ תוציאו מהמקרר וצרו קציצות בשר בעזרת כף (לא גדולות מדיי!), תוסיפו עוד קצת שמן זית לסיר שטיגנו בו את הבצל והסלרי חממו והשחימו את הקציצות מכל צד (לא חובה אבל יותר טעים לדעתי) ותוציאו לצלחת.
4: לא מנקים את הסיר! מוסיפים 2 בצלים חתוכים לקוביות מקרמלים ובסיום הקירמול מוסיפים 4 שיני שום כתושות, מוסיפים 1.5 ליטר ציר בקר או מים מערבבים מוסיפים את החוואיג' מלח פלפל סלרי חתוך מנגולד חתוך, מיץ מ-2 לימונים (או יותר אם בא לכם) אבקת מרק מערבבים הכל וטועמים לוודא שטעים לכם ולא חסר כלום, נותנים לרוטב להתבשל מעט.
5: מוסיפים את קציצות הבשר בחזרה לסיר לבישול של כשעה-שעה ורבע. באמצע הבישול אפשר להוסיף את הקישואים החתוכים (ולא מההתחלה שלא יהיו "מושיים" מדיי) להמשך הבישול עם כל השאר. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה ושמרו את הפוסט.

#חמוסטה #קובהחמוסטה #קציצות #ארוחתצהריים #שבת #בשר

source

תפריט נגישות