פודיק ביוטיוב: מרק תירס תאילנדי בסגנון של ג׳פניקה מתכון מטורף



מתכון למרק תירס תאילנדי בסגנון של ג'פניקה 🌽 🍜
עם עוף נודלס קארי אדום והרבה טעם

מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול
500 גרם חזה עוף
3 פחיות תירס
1 חתיכת ג'ינג'ר
3 שיני שום כתושות
1 כף גדושה מחית קארי אדום
1 כפית צ'ילי חריף
1 כף שמן שומשום
1 כף מלח או לפי טעם
1 כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף סוכר או לפי טעם
1 כף אבקת מרק (לא חובה)
1 פחית קרם קוקוס
2 ליטר מים או יותר (לשלושתרבע גובה הסיר)
1 חבילת אטריות ביצים או אטריות אודון

להגשה:
בצל ירוק
פלפל צ'ילי חריף אדום

אופן ההכנה:
1: חממו שמן זית בסיר גדול חתכו בצל לבן גדול לקוביות וקרמלו עם מעט מלח, אחרי שהבצל התקרמל תוסיפו תוסיפו קוביית ג'ינג'ר תערבבו ואח"כ תוסיפו כף גדושה של מחית קארי אדום, כפית צ'ילי חריף גרוס וערבבו, תוסיפו מעט שמן שומשום ו-3 שיני שום כתושות וערבבו עוד כדקה או שתיים.
2: תוסיפו תירס מ-2.5 פחיות שימורים עם הנוזלים (תשמרו חצי פחית שימורים עם גרעיני תירס בצד), תוסיפו כף מלח כף אבקת מרק פלפל שחור גרוס וחצי כף סוכר ותערבבו, תוסיפו פחית חלב קוקוס ואת המים (עד לכשלושתרבע גובה הסיר) תביאו לרתיחה ואז לעוצמה בינונית ותבשלו כ-20-25 דקות עד שגרעיני התירס יתרככו מעט.
3: בנתיים חתכו את חזה העוף לרצועות דקות (או שתקנו חזה עוף רצועות) אחרי כ-25 דקות פתחו את הסיר וטחנו עם בלנדר מוט עד למרקם הרצוי, תוסיפו את רצועות חזה העוף, תקנו תיבול במידת הצורך.
4: לקראת סוף הבישול תוסיפו אטריות אודון או אטריות ביצים ותבשלו כמו שמבשלים פסטה רגילה. (אפשר גם לפני כל הגשה של מרק להשרות פסטה במים רותחים ולהוסיף למרק לכל מנה)
5: את הפסטה אפשר לגזור כדי שלא תהיה ארוכה מדיי, מגישים עם בצל ירוק טרי ופלפל צ'ילי אדום. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה.

#מרקתירס #תירס #עוף #ארוחתצהריים #מרקים #חורף

source

תפריט נגישות